GVA bezorgt DVOL eerste thuisnederlaag, Lentenaren missen drie penalty's (FOTOREEKS)

Lent – DVOL heeft zondagmiddag geheel onnodig de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In een levendige wedstrijd wist DVOL drie strafschoppen niet te verzilveren waardoor GVA met 1-2 de punten uit Lent meenam.

In de eerste helft had DVOL het meeste bal bezit maar waren de beste kansen voor GVA. GVA scoorde twee keer op het randje van buitenspel. De eerste keer werd de goal afgekeurd de tweede keer werd deze ondanks een indringend vlagsignaal van de grensrechter toch toegekend. DVOL stelde daar weinig tegenover. Een aantal afstandschoten, corners en vrije trappen zorgde voor kleine kansjes. Maar ook na de 0-1 had GVA de beste mogelijkheden.

Na rust was dat volledig anders. Binnen een paar minuten kreeg DVOL een strafschop wegens hands. Menno Niesten lukte het echter niet om van 11 meter tegen de veel te vroeg uitkomende keeper te scoren. Even later viel na een grote verdedigingsfout de 0-2.

Toen kwamen de minuten van Luuk Geerlings. Eerst werd hij getorpedeerd door de keeper van GVA die daarvoor een gele kaart ontving. De penalty werd door Luuk zelf genomen. Opnieuw kwam de keeper te vroeg uit en opnieuw stopte hij de strafschop. Nu werd dit ook geconstateerd door de scheidsrechter die de keeper zijn tweede gele, en dus rode, kaart gaf. Luuk mocht opnieuw aanleggen. Maar ook de reserve keeper wist de strafschop naast te duwen. De corner die daarvan het gevolg was werd door Niek Temmink voorgeggeven en door Luuk Geerlings binnen gekopt: 1-2.

Hierna begon een geweldig slot offensief tegen de 10 overgebleven Doornenburgers. Een bal op de paal van Jochem Toonen, een bal over op twee meter voor de goal door Stijn de Laat, gevaarlijke kopballen van Menno Niesten en Luuk Geerlings maar de bal wilde er niet meer in. En zo werd een fanatstische eerste competitie helft helaas met de eerste nederlaag van het seizoen beeindigd.

Bron: DVOL

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier