DTS Ede sluit eerste competitiehelft af met gelijkspel tegen DHSC

DTS Ede heeft vanmiddag in eigen huis de punten gedeeld met DHSC. Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft domineerde DTS Ede, maar in de tweede helft moest het vooral achteruit. Jasper Verstraten schoot vanaf elf meter raak namens DTS Ede.

De wedstrijd werd vanmiddag vooraf gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het onlangs overleden erelid dhr. Jan Teunissen. DTS Ede speelde dan ook met rouwbanden.
DTS Ede trof vandaag in DHSC een ploeg met ambitie en met spelers met eredivisie ervaring. DHSC had voorafgaand aan dit duel vier winstpunten minder weten te vergaren dan DTS Ede. Wederom een flinke krachtmeting. Na een rustige beginfase waarin met DHSC de aanval zocht nam DTS Ede langzamerhand de overhand. Het eerste wapenfeit was een afstandsschot van Jesse Buikema, die door de DHSC goalie, ietwat gelukkig, met de benen werd gekeerd. Slechts een minuut later had het wel raak moeten zijn. Een vrije trap vanaf rechts bereikte de geheel vrijstaande Jasper Verstraten die wat te gehaast voor langs kopte. DHSC deed wat terug middels Imad Najah die een vrije trap rakelings overschoot in de 21e minuut. Even later kwamen de Inschotenbewoners op voorsprong. Mohamed Laukili ging over het been van Adil Touhana en de bal ging op de stip. Jasper Verstraten klaarde de klus; 1-0. Dit leidde tot de nodige onrust bij de gasten. Christian Gandu kreeg geel na commentaar en de vlam ging in de pan. Ook de bank van DHSC bemoeide zich er mee en de coach werd naar de tribune gestuurd, hetgeen hij weigerde. Daarop legde de referee het duel enige tijd stil. Na een korte afkoelingsperiode werd het duel hervat. DHSC had het kopje er niet bij en DTS Ede ging op jacht naar een doelpunt. Daar was het dicht bij in de 38e minuut, maar het strakke schot van Jamal Ouassif werd fraai uit de hoek gedoken door Marco Schreyer.
 
Na de rust kwam DHSC steeds beter in het spel. Niet dat het veel kansen creerde, maar DTS Ede moest achteruit. In de 53e minuut was er nog wel een goed schot van Haikaz Vervaart. Toch kwam er verder van aanvallen niet veel meer. DTS Ede stond goed georganiseerd en probeerde vanuit de omschakeling toe te slaan. DHSC was er met de komst van Evander Sno duidelijk voetballend beter op geworden. Het zorgde voor wat dreiging voor het doel van Robin Franken. Het kwam echter niet verder dan wat afstandsschoten en vrije trappen. In de 80e minuut viel de gelijkmaker dan toch. De net ingevallen Wesley Suister wist vanuit de scrimmage binnen de zestien raak te schieten; 1-1. In het laatste gedeelte waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Een uitslag waar mee valt te leven gezien het verloop van de wedstrijd.
 
Na afloop werd Joel van Wijk in de bloemen gezet voor 100 wedstrijden in DTS Ede 1. Daarmee komt een einde aan de eerste competitiehelft. DTS Ede was wat matig en ongelukkig begonnen, maar is inmiddels terug te vinden in de bovenste regionen. Een prima prestatie. Op 27 januari hervat DTS Ede competitie met een uitwedstrijd tegen GJS.

DTS Ede – DHSC 1-1 (1-0)
Doelpunten: 24. Jasper Verstraten 1-0 (pen.), 80. 1-1 Wesley Suister
Gele kaarten: Marco Schreyer, Christian Gandu, Walid Ould-Chikh, Jordy van Dalen, Sil Buikema, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman (46. Michel Hol), Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart, Anouar Tmim, Mohamed Laukili, Jamal Ouassif.

DHSC: Marco Schreyer, Redouan Aamri, Marc van Rees, Adil Tihouna, Jordi van Houten (46. Evander Sno), Imad Najah, Walid Ould-Chikh, Jacco Kortenoever (75. Wesley Suister), Vincent Griffioen, Rodney Sneijder, Christian Gandu.

 

Verslag: René Willemsen
Foto’s: Peter van der Plas

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier