DTS Ede in derby overtuigend langs Bennekom

DTS Ede is momenteel bezig aan een imponerende reeks. Vandaag werden ook de buren uit Bennekom verslagen. Vooral de manier waarop was overtuigend. Mohamed Laukili, Jasper Verstraten en Jesse Buikema verzorgden de Edese productie.

Vandaag stond De derby op het programma. De laatste edities werden door DTS Ede gewonnen, maar dat is geschiedenis. In het hier en nu was het verschil in winstpunten, voorafgaand aan dit duel, slechts drie in het voordeel van de Edenaren. Ondanks de winterse buien kon het duel vanmiddag plaatsvinden dankzij goed werk van de thuisvereniging.
 
In een winters decor werd er om 15.00 uur afgetrapt. Van meet af aan werd duidelijk dat DTS Ede de favoriet was. Bennekom speelde weliswaar voor eigen publiek, maar had moeite in balbezit. Zij lieten DTS Ede het spel maken en hoopten vanuit de omschakeling toe te slaan. Een tactiek die vandaag niet uit de verf kwam. DTS Ede had haar zaakjes goed op orde. De defensie stond als een huis en het combineerde makkelijk. In de 4e minuut was het al gevaarlijk met een schot van de inkomende Jasper Verstraten. In de tiende minuut was het echter wel raak. Bennekom verspeelde in de opbouw de bal aan Mohamed Laukili, die er met zijn snelheid optimaal gebruik van maakte en afrondde; 0-1.
Er volgde in korte tijd de nodige mogelijkheden. Zo schoot Jamal Ouassif in de 18e minuut net naast en stuitte hij in de 34e minuut op keeper Christian de Haan. Tussendoor mocht Haikaz Vervaart nog aanleggen voor een vrije trap. DTS Ede was gedurende de eerste helft superieur. Bennekom restte niets anders dan tegenhouden. Dat laatste deed Just Berends ook in de slotminuut van de eerste helft. Hij pakte de doorgebroken Jamal Ouassif vast en een directe rode kaart was zijn straf. De toegekende vrije trap werd over geschoten. Daarmee deed DTS Ede zichzelf te kort gezien de kansen.
 
De tweede helft begon met een kopbal van Jamal Ouassif die net naast ging. Daarna namen de Edenaren wat gas terug. En daarmee leidde het zelf een offensief van Bennekom in. De thuisploeg, die in het eerste uur geen kans had weten te creeren, werd zowaar met tien man wel dreigend te worden zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 67e minuut werd Jamal Ouassif neergelegd binnen de beruchte lijnen, maar de uitstekende fluitende referee zag er niets in. Het duurde uiteindelijk toch nog tot de 77e minuut alvorens DTS Ede de wedstrijd besliste. Jamal Ouassif passeerde op rechts zijn directe tegenstander en gaf een strakke voorzet, die bij de tweede paal door Jasper Verstraten werd binnen gegleden; 0-2. Amper twee minuten later was het weer raak. De vandaag sterk spelende Jesse Buikema beloonde zichzelf met een mooi doelpunt; 0-3. Er volgde nog enige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in dit uiterst sportieve duel.
Daarmee is DTS Ede opgerukt naar de tweede plaats op de ranglijst in de 1e klasse C. Tevens gaat het aan de leiding in de tweede periode. Komend weekend zal het die positie in eigen huis moeten verdedigen als het aantreed tegen DHSC. Het zal het laatste competitie duel zijn voor de winterstop.
Bennekom – DTS Ede 0-3 (0-1)
Doelpunten: 10. Mohamed Laukili 0-1, 77. Jasper Verstraten 0-2, 79. Jesse Buikema 0-3
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: Just Berends

Bennekom: Christian de Haan, Jonathan Slootmans, Mike Peters, Aki Takasawa, Rob Dellemann, Denny van Loen, Redouan Hazzat, Jeffrey Rutgers (74. Marco Corba), Tim van den Ham, Martijn Klein Holte, Just Berends.

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman (90. Michel Hol), Joel van Wijk, Sil Buikema, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Anouar Tmim, Jesse Buikema (86. Jeroen Cramer), Mohamed Laukili (88. Stijn van Elferen), Jamal Ouassif.

 

Verslag: René Willemsen
Foto’s: www.fotostudio-albert.nl

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier