Jamal Ouassif schiet DTS Ede naar zege in de streekderby tegen De Merino's

EDE – Dat DTS Ede in een flow zit werd vandaag weer duidelijk. Na het bereiken van de volgende ronde in het bekertoernooi, eerder deze week, wist het vandaag voor de competitie van De Merino ’s te winnen. Erg gemakkelijk ging dat echter niet. Jamal Ouassif was de Matchwinner.

 
Vandaag trof DTS Ede een geduchte tegenstander. De Merino’s hadden voorafgaand aan dit duel slechts een punt minder behaald dan de Edenaren. Vorig jaar eindigde deze streekderby na een evenwichtig duel in een 1-1 gelijkspel.
 
Vandaag was de thuisploeg licht favoriet en dat leek het ook waar te maken in het eerste gedeelte van de wedstrijd. In de dichte mist waren de Edenaren het meest in balbezit en wisten zij betere mogelijkheden te creëren. In de 14e minuut had het op voorsprong moeten komen. Een afgemeten voorzet vanaf rechts van Jamal Ouassif werd, door de vrijstaande, Jasper Verstraten maar net gemist met het hoofd. In de 20e minuut was er een goed afstandsschot, welke doelman Jeroen Vrolijk met een mooie duik nog net uit de hoek kon duiken. Na een klein half uur spelen kwam DTS Ede op voorsprong. Een mooie een twee combinatie tussen Anouar Tmim en Jamal Ouassif werd door laatste genoemde binnen geschoten; 1-0. Ondanks de nodige commentaren was de referee onverbiddelijk en kende hij dit randje buitenspel doelpunt goed. De gasten konden het maar moeilijk accepteren en liepen tegen de nodige gele kaarten op wegens commentaar op de leiding. Op slag van rust waren De Merino ’s onfortuinlijk met een schot op de paal.
 
Na de rust ontwikkelde zich een moeizaam duel. De Merino ’s kwamen er wat meer uit en DTS Ede probeerde vanuit de hervatting het duel te beslissen. Het vertoonde spel werd aan beide zijden steeds slordiger. Ook waren er maar weinig mogelijkheden. Daardoor bleef het wel lang spannend. In de 53e minuut was Jasper Verstraten ongelukkig toen hij zijn vrije trap op de lat zag belanden. Langzamerhand werden de gasten wat gevaarlijker en ontstond er ruimte. Die ruimte werd niet genoeg gebruikt door DTS Ede. Er waren wat dreigende momenten met Jamal Ouassif en Anour Tmim, maar daar bleef het bij. In de 73e minuut was Jamal Ouassif met een schot nog het dichtst bij een treffer. Aangezien de scheidsrechter deze streekderby kort hield, en beide ploegen niet meer tot grootse daden kwamen in het laatste kwart, trok DTS Ede aan het langste eind. Na afloop van de wedstrijd kreeg David Scholte nog een rode prent gepresenteerd.

Daarmee is DTS Ede inmiddels opgerukt naar een top vijf klassering op de ranglijst. Komend weekend speelt DTS Ede De Derby in en tegen Bennekom.

DTS Ede – De Merino ’s 1-0 (0-0)
Doelpunten: 28. Jamal Ouassif 1-0
Gele kaarten: Anouar Tmim, Patrick van de Berkt, Jeffrey Terschegget, Joop de Bruin, Jos Henken
Rode kaarten: David Scholte

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart, Stijn van Elferen (85. Ayoub Boubakari), Anoaur Tmim, Jamal Ouassif,.

De Merino ‘s: Jeroen Vrolijk, Pim Gardien, Patrick van de Berkt (62. Jamal Bendadi), Ryan Holman, Joop de  Bruin (84. Marco de Gooijer), Przemek Szeller (62. Faisal Kaouass), Jeffrey Terschegget, Anass Lahnin, Jos Henken, Jurriën van de Horst, David Scholte.

 

Verslag en foto’s: René Willemsen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier