Conditioneel sterk DVOL ook doorslaggevend tegen Angeren

LENT – Het begint een goede gewoonte te worden maar is slecht voor het hart. Voor de 5e keer dit seizoen slaat DVOL in de laatste minuten toe. Wedstrijden blijven tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter spannend. Eindstand 1-3.
De wedstrijd begon goed voor DVOL. In de 14e minuut kopte aanvoerder Menno Niesten raak vanaf de 16 meter. Een vrije  verlengde hij prachtig. De bal ging met een boog over de keeper en net onder de lat binnen.

Het lukte DVOL niet om na deze vroege voorsprong het spel naar zich toe te trekken. Het werd mede door het zeer slecht bespeelbare veld een onrustige eerste helft. Het was voor het eerste deze competitie dat het team van trainer Michael Brussen op ouderwets gras speelde. Het was geen aangename kennismaking. Het veld was glad, zacht, drassig en hobbelig. Ballen bleven zomaar stil liggen of stuiterde juist in een keer op. Het was terug te zien in het rommelige spelbeeld. De aanvallers van Angeren waren in deze fase bij tijd en wijle een plaag voor de DVOL verdedigers. Vlak voor rust sloeg Angeren toe en kwam de 1-1 ruststand op het bord.

De tweede helft leek te beginnen als de eerste eindigde. Met snel op en neergaand spel met veel (te veel) balverlies aan beide kanten. Angeren, dat een veel sterkere ploeg heeft dan de plaats op de ranglijst doet vermoeden, leek aan een overwicht te gaan werken. Maar na circa 10 minuten trok DVOL de wedstrijd na zich toe. DVOL creëerde een steeds groter overwicht met een aantal hele en halve kansen tot gevolg. Angeren kwam nauwelijks nog voor de goal van Jur Mombarg.

Ook nu weer bleek DVOL conditioneel sterker dan de tegenstander en bleef druk uit oefenen. De zenuwen van de trouwe DVOL supporters werden weer eens op de proef gesteld. In de 90e minuut was het eindelijk raak. Een prachtige bal van Job Disveld over de verdediging van Angeren werd door Jules Coenen op waarde geschat en met een boogje over de vallende keeper scoorde hij de verdiende en bevrijdende 1-2.

In de zeven minuten blessure tijd was er nog tijd voor een mooi toetje. Niek Temmink speelde de bal naar Jules Coenen die zich in een beweging op de achterlijn vrij speelde en voor gaf. Daar werd de bal door Arno Scholten teruggkopt en door clubtopscorer Luuk Geerlings binnen getikt. Een zwaar bevochten maar weer dikverdiende zege.

 

Door: Derry Balvers

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier