DTS Ede stunt in Montfoort tegen de koploper

DTS Ede heeft vanmiddag de volle buit gepakt bij koploper Montfoort. In een spannend duel was Jamal Ouassif de matchwinner. Hij revancheerde zich daarmee op zijn eerder in de wedstrijd gemiste penalty.

Vanmiddag trof DTS Ede in Montfoort de eerste periodekampioen en tevens huidig trotse koploper van de 1e klasse C. Een tegenstander waartegen men het in de laatste jaren met wisselend succes heeft opgenomen. Afgelopen jaar was Anouar Tmim de matchwinner en bezorgde hij DTS Ede een 0-1 overwinning.
De overeenkomsten met het duel van een jaar terug waren er vandaag zeker. Het was een volwassen duel waarin de beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Al was het DTS Ede wat iets gemakkelijker voetbalde. In de zesde minuut was de thuisploeg gevaarlijk toen Don Mimpen in kansrijke positie van dichtbij naast kopte. Niet heel veel later was het Anouar Tmim die na een leep balletje gevaarlijk doorbrak. Hij werd echter vastgehouden en een penalty was zijn beloning. Jamal Ouassif zette zich achter de bal, maar zag zijn bal gepakt worden door doelman Robin Vianen. Niet veel later was het Jesse Buikema die zijn kopbal via de hand van dezelfde doelman op de lat zag belanden. Een goede kans, al werd deze afgevlagd wegens buitenspel. De wedstrijd bleef in balans en ondanks de nodige speldenprikken bleef het gevaar aan beide zijden uit.
In de 57e minuut kwam Bart Roelofs goed door, maar was het de goed uit zijn doel gekomen Robin Franken die redding bracht. Vanuit de tegenaanval was Anouar Tmim dicht bij een doelpunt, maar zag hij zijn schot via de keeper naast gaan. Niet veel later had DTS Ede de tweede uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jamal Ouassif wist met zijn voorzet de geheel vrijstaande Anouar Tmim te bereiken die vanaf enige meters de bal op de lat schoot. Montfoort kwam voor de tweede keer deze middag goed weg. Niet veel later was het dan toch raak voor de Edenaren. Jamal Ouassif werd op links bereikt, en hij wist de verdediging zijn hielen te laten zien, en rondde van enige afstand af; 0-1.
Montfoort gooide nog wat meer fysiek in het spel en DTS Ede moest aan de bak. Er vielen hier en daar wat gele kaarten en er ontstonden de nodige discussies op en langs het veld met de referee, die het er maar moeilijk mee kreeg. Het bleef nog lang spannend, daar de scheidsrechter er in totaal zes minuten extra tijd bij telde. In de slotminuut mocht Montfoort nog aanleggen in kansrijke positie voor een vrije trap, maar ook deze poging ging ruim over.

Daarmee stunt DTS Ede wederom en snoept het na WNC ook de drie punten af van “the Orange Machine”. Het klimt daarmee op in de ranglijst en mag het komend weekend in eigen huis op nemen tegen De Merino’s. Wederom een mooie regioderby

v.v. Montfoort – DTS Ede 0-1 (0-0)
Doelpunten: 71. Jamal Ouassif 0-1
Gele kaarten: Don Mimpen, Miquel Ballo, Mike van Oostrom, Anouar Tmim, Jasper Verstraten, Joel van Wijk.

v.v. Montfoort: Robin Vianen, Mike van Oostrom, Chris Resida, Ricardo Bakker, Don Mimpen, Jasper Attevelt, Nick van Luinen (76. Eddy Vorm), Nick Koppers (76. Michael Ballo), Nicolai Verbiest, Bart Roelofs, Marck van Baal.

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten (90+1 Stijn van Elferen), Haikaz Vervaart, Jesse Buikema, Mohamed Laukili (85. Ayoub Boubakari), Anoaur Tmim, Jamal Ouassif.

 

Verslag: René Willemsen
Foto’s: fotostudio-albert.nl

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier