Voorbeschouwing: FC Zutphen ontmoet middenmoter DOS’37 op sportpark ’t Meijerink

FC Zutphen speelt zaterdag 25 november haar 2e achtereenvolgende thuis wedstrijd. Na de felle strijd afgelopen zaterdag tegen ASVD, die in een 1-1 gelijk spel eindigde,  komt nu middenmoter DOS “37 op bezoek. Zij zorgden afgelopen zaterdag voor een daverende verrassing door topfavoriet en koploper Flevo Boys thuis op 1-1 te houden. 

Hierdoor pakte buurman DETO Twenterand, dat op het complex naast DOS speelt, onverwacht de titel in de eerste periode. Het kan verkeren in deze klasse. Enkele maanden geleden redde DETO in de nacompetitie het vege lijf, en nu speelt men in de nacompetitie voor een plaats in de Hoofdklasse. DOS “37 was zwak begonnen aan de competitie met een paar pittige nederlagen in uit wedstrijden, maar de ploeg lijkt nu haar draai te hebben gevonden.

FC Zutphen heeft het zoet van de overwinning nog niet mogen smaken. Er werd 4 keer verloren en 4 keer gelijk gespeeld. En dan weet je dat je in de hoek zit waar de klappen vallen.

Afgelopen zaterdag werd er flink strijd geleverd tegen ASVD, en met wat geluk had er een overwinning in kunnen zitten. Jammer was het dat Radjindher Banwari rood kreeg, waardoor de laatste fase alles in het werk gesteld moest worden om een punt in de wacht te slepen.

Positief was dat de verdediging een goede wedstrijd speelde. Als Banwari geschorst is, zal Jelle Macare, zoals het er nu naar uitziet, op rechts back staan, en Moussa Nahinama op links back. Met een goede doelman als Marijn Sangers, en een centrum met aanvoerder Sebastian van Laar en Jocko Koster, zal zaterdag de tent gesloten moeten blijven. Jocko Koster speelde zaterdag zijn 100e wedstrijd voor het vlaggenschip van FC Zutphen. Het is bijzonder knap dat hij na een zware knieblessure dit aantal wedstrijden gehaald heeft. Hij is door zijn ervaring van grote waarde voor het team. Voorin zal de eveneens jubilerende Niek Bakkerweerd staan. Hij is een veelzijdig speler die zowel op de back positie als in de spits goed uit de voeten kan. Op het middenveld zijn er diverse mogelijkheden. De technische staf zal een keuze maken tussen  een 3 mans of 4 mans middenveld. Doordat een aantal jongens terug zijn van blessures zijn er diverse mogelijkheden.

Zaterdagmiddag 14.30 uur start de clash tegen DOS ’37.

Voorafgaand aan dit duel speelt het 2e elftal tegen FC Eibergen om 11.45 uur. Het 2e elftal ontvangt de geluk wensen voor het behalen van de eerste periode titel, na een 3-5 overwinning afgelopen zaterdag tegen DOS “37. De technische staf bestaande uit trainer Jan Willem van Schooten, Peter Bats en team manager Jos Janssen, hebben samen met de jongens een knap stukje werk geleverd, door in steeds wisselende samenstelling nog ongeslagen te blijven. Ook de samenwerking met het 1e elftal is uitstekend. Naast de diverse spelers die ze al geleverd hebben, is het ook positief dat jongens die langdurig geblesseerd zijn geweest in het 2e weer kunnen beginnen. Dat is samenwerking in optima forma.

Deze jongens zullen er zaterdag ook vol voor gaan om de koppositie te handhaven.

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier