Thuisnederlaag DZC'68 tegen sterk SVZW (SAMENVATTING)

Doetinchem – DZC ’68 1 heeft zaterdag een zure nederlaag geleden tegen SVZW uit Wierden. Het werd uiteindelijk 1 – 2 in het voordeel van de Wierdenaren op een regenachtig en grijs Sportpark Zuid.
De bus met de selectie van SVZW had in de aanloop naar deze wedstrijd pech waardoor de wedstrijd uiteindelijk pas om 15:00 uur kon beginnen. De nummer 3 van de ranglijst had tot zaterdag 16 punten uit 7 wedstrijden bij elkaar gevoetbald. Een tegenstander dus, die maar 5 punten had laten liggen. De wedstrijd ging zonder af te tasten van start. DZC produceerde in de eerste minuten gelijk een kans, die helaas niet werd verzilverd. Daarna volgde een periode waarin SVZW met goed voetbal de wedstrijd controleerde. In deze fase werden er ook kansen gecreëerd, maar niet verzilverd, mede door sterk optreden van Job Tadema.

In de 30ste minuut speelde DZC zich onder de druk uit en verscheen door de doelman van SVZW met veel mensen. Een scrimmage leidde uiteindelijk tot een doelpunt voor de Doetinchemmers. De scheidsrechter wees naar het midden, maar de assistent-scheidsrechter gaf aan de keeper onheus bejegend zou zijn (beelden achteraf gaven helaas anders aan). De goal werd alsnog afgekeurd. In de 36ste min was het alsnog raak : Fatih Ilkan slalomde het strafschopgebied in en kreeg de bal bij Max Riekel, die geen moment twijfelde : 1 – 0. De voorsprong was van korte duur, omdat de linksbuiten van SVZW in het strafschopgebied naar beneden werd gehaald. De strafschop leverde tevens de ruststand op 1 – 1.

De verlichting moest noodgedwongen worden aangestoken. De tweede helft bracht veel kansen en situaties, die tot doelpunten hadden kunnen leiden. Een handsbal in de Wierdense 16 meter werd niet als zodanig beoordeeld bij een 1 – 1 stand. In de 73ste minuut werd matig verdedigen aan Doetinchemse kant afgestraft door Yessin Maskoul. De oud AZSV speler bleef koel en maakte de 1 – 2.

In de slotfase drong DZC ’68 nog aan. Een bal op de lat en de terugkerende bal werd tussen twee Wierdenaren door Max Riekel in het doel gewerkt. Ook hier gaf de assistent scheidsrechter aan dat de goal moest worden afgekeurd omdat er sprake zou zijn van buitenspel (ook hier bleek later ten onrechte). Even later dacht SVZW de voorsprong uit te breiden. Met een snelle counter werd het Doetinchemse doel gevonden. Ook deze goal vond geen genade in de ogen van de assistent scheidsrechter.

Al met al een zuur geleden verlies. SVZW heeft een goeie ploeg, maar de strijd en de energie, die DZC aan de dag legde verdiende een gelijkspel.

Scoreverloop :
36ste min 1 – 0 Max Riekel
41ste min 1 – 1 Deniz Sahbaz (p)
73ste min 1 – 2 Yessin Maskoul

De opstelling : Job Tadema, Jordy Nijholt, Robin Faber ©, Sergio Keurntjes, Jody Keuben; Nick Abbink, Mathijs de Waard (Corné de Waard), Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld (Fabian Mensah), Max Riekel, Fatih Ilkan

Door: DZC’68

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier