Knappe overwinning DTS Ede op WNC

DTS Ede heeft vanmiddag de stijgende prestatielijn een goed vervolg gegeven met een knappe 2-1 overwinning op WNC, welke gepaard ging met goed voetbal. Namens de Edenaren scoorden Jamal Ouassif en Anouar Tmim. Beide goals waren van grote klasse.

Na het bekerweekend hervatte DTS Ede vandaag de competitie met een thuisduel tegen WNC. De huidige nummer twee van de ranglijst, die nog volop in de race is voor het periode kampioenschap. Een geduchte tegenstander dus. Anderzijds heeft de Edese ploeg de weg omhoog gevonden en is het bezig met een goede reeks.
DTS Ede startte meer dan prima. Al in de derde minuut had het de score moeten openen. Een mooie lob van Jesse Buikema zette Jamal Ouassif vrij voor de keeper, maar zijn schot ging net naast. DTS Ede bleef dreigend en combineerde er op los. WNC liet de Edenaren komen en had moeite om vanaf eigen helft te komen. Het was dan ook niet verrassend dat het in de 17e minuut wel raak was voor de blauwwitten. Wederom werd, de vandaag bij tijd en wijle opgrijpbare, Jamal Ouassif bereikt randje strafschopgebied en liet hij doelman Arjen Kaasjager met een fraai schot kansloos; 1-0. DTS Ede ging door en nog geen minuut later kon Jamal Ouassif wederom op avontuur, maar dit keer werd zijn schot naast getikt. In de 23e minuut werd een toegekende vrije trap door Jasper Verstraten snoeihard op de lat geschoten. De gasten uit Waardenburg kwamen in deze fase goed weg. Niet veel later waren er nog een paar gevaarlijke schoten van eerst Jamal Ouassif en daarna Haikaz Vervaart. Dat laatste schot vormde de afronding van de mooiste aanval, over veel schijven, van deze middag. DTS Ede verzuimde zich te belonen na deze zeer goede eerste helft. Diegenen die het slechte weer trotseerden werden beloond, want de thuisploeg deed aan klantenbinding.
Vlak na de rust wist DTS Ede dan eindelijk een voorschot te nemen op de winst. Al combinerend wist men Bram Holtman op rechts vrij te spelen die de bal voorzette, die door Anouar Tmim op sublieme wijze in een vloeiende beweging werd binnen getikt; 2-0. DTS Ede bleef de druk er op houden, maar langzamerhand kwamen de gasten ook meer in het spel voor. DTS Ede zakte wat terug en wisselde verdedigend. Uiteraard ontstond er ook meer ruimte voor de counter. Vanuit zo’n counter wist, de mee opgekomen, Jasper Verstraten gevaar te stichten door een streep van een schot af te vuren, die maar net naast ging. In de 77e minuut kwam WNC op 2-1 door een afstandsschot van Kevin Goffen die onderweg nog werd aangeraakt, waardoor keeper Robin Franken mist taste. Het werd nog spannend. Tussendoor wisten Mohamed Laukili en Anouar Tmim nog gevaar te stichten, maar ook WNC bleef aanzetten. DTS Ede had het geluk niet aan haar zijde in de slotfase. Eerst werd een zuivere handsbal binnen de zestien over het hoofd gezien door de referee en even later wuifde hij een overtreding op de doorgebroken Mohamed Laukili weg. Maar ondanks dat kwam de overwinning niet meer in gevaar.
Een meer dan terechte overwinning van DTS Ede, die verzuimde eerder afstand te nemen. Een goede ploegprestatie. Komend weekend mogen de Edenaren op bezoek bij koploper Montfoort.
DTS Ede – WNC 2-1 (1-0)
Doelpunten: 17. Jamal Ouassif 1-0, 51. Anouar Tmim 2-0, 77. Kevin Groffen 2-1
Gele kaarten: Maxim Kivaka, Aimen Seqqal, Jesse Wammes, Jasper Verstraten

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart (81. Stijn van Elferen), Anouar Tmim, Mohamed Laukili, Jamal Ouassif (70. Gudo van Dronkelaar).

WNC: Arjen Kaasjager, Jesse Wammes, Michael Soepnel, Kevin Groffen, Nehemia Sanaky, Joel Sanaky, Senaid Jukic, Aimen Seqqal, Demian Ririmasse, Jeffrey Weidema (59. Nick Vijlbrief), Maxim Kivaka.

 

Door: Rene Willemsen
Foto’s: www.fotostudio-albert.nl

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier