Tussenbalans 4e klasse B: OVC’85 op koers richting kampioenschap

Dankzij een overtuigende 5-0 overwinning op De Paasberg heeft OVC’85 zaterdag in Oosterbeek de eerste periodetitel van de vierde klasse B veroverd. De ploeg van trainer Wim Kamphuis is na zeven wedstrijden nog ongeslagen en heeft inmiddels een voorsprong van zes punten op naaste concurrent Fortissimo.

OVC’85 speelde vorig seizoen met de winst van een periodetitel nog een verdienstelijke rol in de 4e klasse van het zondagvoetbal en verwisselde dit seizoen op initiatief van de selectie het zondagvoetbal voor de zaterdag. Met de komst van onder meer Vincent van Weelden, Nick Bijlsma (inmiddels geblesseerd) en Koen Vermooten was OVC’85 ook direct de favoriet in de 4e klasse B. De ploeg uit Oosterbeek maakt die favorietenrol meer dan waar met de eerste periodetitel als beloning. OVC’85 won niet alleen de eerste zeven wedstrijden, ook werden de uitwedstrijden bij de grootste concurrenten Zeewolde en Fortissimo winnend afgesloten. Mede gezien het aanwezige scorend vermogen en de breedte van de selectie lijkt het kampioenschap en promotie naar de derde klasse een kwestie van tijd. Grootste gevaar voor de Oosterbeekse koploper is dat de verstandhouding tussen trainer en spelersgroep niet optimaal lijkt.

Achter OVC’85 zijn Zeewolde en Fortissimo de grootste kandidaten voor een plek in de nacompetitie. Afgelopen zaterdag won Fortissimo op bezoek bij Zeewolde het onderlinge treffen met 1-3 waardoor de ploeg uit Ede met zes verliespunten nu tweede staat. Zeewolde voert met twee punten achterstand de subtop aan van een interessante competitie met een hele brede middenmoot. Alleen Harskamp is momenteel duidelijk minder dan de rest van het deelnemersveld, al pakte de ploeg uit Harskamp zaterdag in Uddel op bezoek bij Prins Bernhard verrassend het eerste punt via een 1-1 gelijkspel.

Wij verwachten dat het geroutineerde zaterdagelftal van DVV en Wodanseck de komende periode een stijgende lijn zullen inzetten en mee zullen strijden om een periodetitel. DVV heeft meer dan voldoende voetbalkwaliteit en scorend vermogen, maar heeft te kampen met een enorme blessuregolf. Wodanseck verloor dit seizoen al viermaal nipt en heeft genoeg kwaliteit en scorend vermogen om in de loop van de competitie te verrassen.

Onze prognose:
Kampioen OVC’85
Periodetitels voor: Fortissimo, Zeewolde en DVV of Wodanseck

 

Door de Redactie

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier