DTS Ede wint de streekderby tegen Woudenberg

DTS Ede heeft vandaag in Woudenberg de volle buit gepakt. Echt gemakkelijk ging dat niet, maar de uiteindelijke 0-1 zege was meer dan verdiend. Jasper Verstraten was de matchwinner in een duel wat bol stond van de gele kaarten. Scheidsrechter Kuijntjes had er zijn handen aan vol.

DTS Ede moest vandaag op bezoek in Woudenberg en wist dat het daarin een stugge tegenstander zou treffen. Het begon echter goed aan de wedstrijd en in de 4e minuut was er de uitgelezen kans om de score te openen. Mohamed Laukili werd vrijgespeeld en kon ongehinderd door maar stuitte op doelman Schennink, waar hij wellicht de bal beter breed had kunnen leggen op de mee opgekomen Jamal Ouassif en Anouar Tmim. Balverlies van Jordy van Dalen zorgde voor de eerste tegenstoot van Woudenberg, maar het schot ging naast. DTS Ede bleef het betere van het spel houden en verzuimde door te drukken. In de 25e minuut was Haikaz Vervaart gevaarlijk met een afstandsschot wat net naast ging. Het Edese offensief nam wat af naarmate de eerste helft vorderde en dat kwam mede doordat teveel spelers de bal te lang vasthielden. Het directe spel van het eerste half uur stichtte veel meer gevaar. In de 35e minuut was het de mee opgekomen Bram Holtman die vrij in de zestien kwam, maar zijn schot ging naast.
Na de thee werd het een fysiek duel. De thuisploeg ging er te vaak onbesuisd in en dat leverde de nodige onderbrekingen en gele kaarten op. DTS Ede kwam daardoor moeilijker aan het voetballen. Toch bleef de ploeg de gevaarlijkere, daar Woudenberg vrijwel niets creëerde. In de 67e minuut was de grens bereikt voor de scheidsrechter. Hij stuurde, de net ingevallen, Jurrian Vissink met zijn tweede gele kaart van het veld af. DTS Ede profiteerde vlot daarna van het overtal. Een voorzet van Anouar Tmim aan de rechterzijde van het strafschopgebied werd binnen geknikt met het hoofd door Jasper Verstraten; 0-1. Amper een paar minuten later werd er weer een speler van Woudenberg van het veld gestuurd. Ditmaal met direct rood na een grove charge op Anouar Tmim aan de zijlijn. Woudenberg gooide er met dit negental toch nog een offensief uit en DTS Ede verzuimde de wedstrijd te beslissen al had het daar de nodige mogelijkheden voor.
Daarmee pakt DTS Ede wederom de volle winst en weet het zich te ontworstelen aan de achterhoede in de 1e klasse C. Komend weekend is er geen competitievoetbal, maar zal DTS Ede zich melden in Barneveld om daar tegen de plaatselijke V.V. aan te treden in het kader van de eerste ronde KNVB beker. Over twee weken hervat DTS Ede de competitie met een thuisduel tegen het hooggeplaatste WNC.

Woudenberg – DTS Ede 0-1 (0-0)
Doelpunten: 71. Jasper Verstraten 0-1
Gele kaarten: Jesper Kranendonk, Mark de Graaf, Dirk de Greef, Tom de Greef, Joel van Wijk, Bram Holtman, Mohamed Laukili
Rode kaarten: Jurrian Vissink (2x geel), Jelmer Hoekstra

Woudenberg: Daan Schennink, Steffan Kranendonk, Jesper Kranendonk, Sander van Keulen, Dirk de Greef, Emmanuel Makonga (58. Jurrian Vissink), Marc van Ginkel (75. Jeffrey de Witte), Jelmer Hoekstra, Joey Hendriks, Mark de Graaf, Tom de Greef.

DTS Ede: Robbin Franken, Bram Holtman (90. Guido van Dronkelaar), Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart, Mohamed Laukili (88. Stijn van Elferen), Anouar Tmim, Jamal Ouassif (78. Ayoub Boubakari).

 

Door: Rene Willemsen
Foto’s: Fotostudio-albert.nl

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier