VIOS verliest dure punten tegen hekkensluiter Elspeet (3-3)

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Elspeet op het programma en dat was voor VIOS lang geleden. De laatste keer promoveerde VIOS naar de 2e klasse en dus had het goede herinneringen aan dit sportpark.
VIOS knalde uit de startblokken en na 40 seconden stonden ze al op 1-0. Het was Dennis de Jong die de voorzet van Noah Tuasela prima afrondde. VIOS kon daarna niet doordrukken en het spel speelde zich gaandeweg de eerste helft op het middenveld af. Halverwege de 1e helft kwam Elspeet op gelijke hoogte.  Vanuit een ingooi scoorde Mark Spijkerboer een fabelachtige goal. Hij volleerde ver van buiten de 16 meter de bal in kruising. VIOS had het na de goal niet meer. De bal kwam niet bij aanvallers en het tempo was te laag. Kort voor rust kwam VIOS dan ook terecht op 2-1 achter. Het was aanvoerder Colin Pluim die een vrije bal doorkopte die bij de 2e paal binnenviel.

Na een donderspeech en enkele wijzigingen pakte VIOS na rust de draad weer op. Emre Akçagöz miste oog in oog met de doelman Herald Hop, maar kort daarop was het Jelle Pol die een cornerbal ineens binnendraaide. De druk kwam volledig op Elspeet en het doelpunt voor VIOS hing in de lucht. Maar uit een van de spaarzame aanvallen van Elspeet bracht Werner Pluim via de binnenkant van de paal opnieuw op voorsprong en kon VIOS weer in de achtervolging. Via vrije ballen en corners ontstond er weer gevaar voor het doel van Elspeet en weer was het Pol die in de 89e minuut een bal keihard in het dak van het doel ramde. In de resterende blessuretijd kwam VIOS wel tot aanvallen, maar niet meer tot goals.
VIOS heeft dure punten verloren tegen hekkensluiter Elspeet.

Volgende week tegen Zwart Wit’63 zal het beter moeten om nog uitzicht te houden op de 1e periode.

 

Door: Frits Prins

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier