Goede overwinning DTS Ede op Sliedrecht

DTS Ede heeft haar eerste competitieoverwinning binnen. In eigen huis werd Sliedrecht met 3-1 verslagen. Vooral de eerste helft dwongen de Edenaren ontzag met leuk fris aanvallend voetbal. Namens DTS Ede wisten Anouar Tmim (2x) en Jamal Ouassif te scoren.

De toeschouwers, die vandaag de moeite namen naar Sportpark Inschoten te komen, waren getuigen van een leuke open wedstrijd. Ook de gasten uit Sliedrecht kwamen met de intentie om te voetballen. Het leidde in de openingsfase meteen tot een aantal mogelijkheden aan beide zijden. In de 14e minuut was er een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen voor Jamal Ouassif die in vrije positie net naast schoot. DTS Ede ging meteen door, want nog geen minuut later zag Jasper Verstraten zijn kopbal van de lijn weggedoken worden, waarna Jamal Ouassif de bal net voorlangs schoot in de rebound. Niet veel later had Sliedrecht een grote mogelijkheid. Het was Mike Langerak die met een goede actie binnen de zestien meter zich vrijspeelde en Robbin Franken zijn vlammende schot zag keren. In de 18e minuut was het Anour Tmim die score opende. Een diepe bal werd door hem rand strafschopgebied attent vanuit de lucht aangenomen en in een beweging wist hij de uitkomende keeper uit te spelen en raak te schieten; 1-0. DTS Ede kreeg daarna kansen op meer, maar verzuimde de klus te klaren.
De thuisploeg kwam slecht uit de rust. Sliedrecht kon gedurende het eerste kwartier drukken en was dreigend met wat afstandsschoten. Trainer Spies greep in en bracht met Mohamed Laukili een verse kracht. Het leek effect te sorteren, want de Edenaren kwamen wat onder de druk vandaan. In de 67e minuut kreeg Yassine Farah de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot was te slap. Het bleef spannend. In de 70e minuut kwamen de gasten met tien man te staan na een opstootje. Michael Bommeleyn kon er met rood af. DTS Ede kreeg daardoor meer ruimte en Mohamed Laukili leek daarvan te gaan profiteren. Hij zette de aanval zelf op en wist zich met een een twee vrij baan te creëeren richting vijandelijk doel, maar zijn poging werd gestopt. Niet veel later was het wel raak. Een afgeslagen schot van Yassine Farah werd door Jamal Ouassif in de rebound raak geschoten; 2-0. Toch werd het nog spannend in het slot van de wedstrijd. Sliedrecht kreeg een penalty toegewezen en die werd door Sjoerd van der Waal raak geschoten; 2-1. Vrij snel daarna maakte Anouar Tmim zijn tweede doelpunt van die middag op aangeven van Jamal Ouassi en was de wedstrijd beslist; 3-1.
Daarmee heeft DTS Ede zijn eerste competitiezege binnen en gaat het volgend week een streekderby spelen in en tegen Woudenberg.

DTS Ede – Sliedrecht 3-1 (1-0)
Doelpunten: 18. Anouar Tmim 1-0, 72. Jamal Ouassif 2-0, 82. Sjoerd van der Waal 2-1 (pen.), 83 Anouar Tmim 3-1
Gele kaarten: Ayoub Boubakari, Michael Bommeleyn, Bram Holtman
Rode kaarten: Michael Bommeleyn
DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Ayoub Boubakari (58. Mohamed Laukili), Haikaz Vervaart (73. Jesse Buikema), Yassine Farah (84. Stijn van Elferen), Anouar Tmim, Jamal Ouassif.
Sliedrecht: Mathijs Donatz, Roy van ’t Hoog, Gavir Breidel (78. Gino Chrill), Coen van der Waal, Sjoerd van der Waal, Luciano van Harlingen, Michael Bommeleyn, Mike Langerak, Manucho Adelino, Abdurahman Ahmed Kelifa (60. Dennis Verhoef), Danny van Laarhoven (76. Lennard van Geel).

 

Door: Rene Willemsen
Foto’s: fotostudio-albert.nl

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier