Echteld speelt verdiend gelijk tegen koploper Ede/Victoria

Nadat Echteld vorige week van de toenmalige koploper DEV Doorn won, mocht het vandaag naar de nieuwe koploper in de 4e klasse H. Ede/Victoria opende vandaag het nieuwe kunstgrasveld. Eindstand 2-2. 

In wat uiteindelijk een merkwaardige wedstrijd bleek te worden, werden de punten gedeeld, 2-2. Echteld dat niet scherp begon, kwam al snel op achterstand. Na slordig balverlies op het middenveld, was het Ede/Victoria dat zicht vlot combinerend naar het eindstation wist te spelen, de spits wist hier wel raad mee en schoot hard en laag binnen.

Echteld dat nu wel beter in de wedstrijd kwam, kwam na een makkelijk gegeven strafschop op gelijke hoogte. De toegekende strafschop werd beheerst binnengeschoten door Dennis de Koning, 1-1. Kort voor deze strafschop, kreeg de aanvoerder een rode kaart van de scheidsrechter. Hij reageerde op een overtreding die in de ogen van vele andersom was, met de opmerking “doe niet zo gek”. Vermoedelijk is dit anders geïnterpreteerd, wat resulteerde in een directe rode kaart.

Ondanks dat Ede/Victoria een groot deel van de wedstrijd met tien man moest spelen, wist Echteld niet optimaal te profiteren. Het kwam zelfs kort na rust op een 2-1 achterstand. Waar de aanval geen strobreed in de weg werd gelegd, gleed Khalid L’Bouny uit toen hij 1-op-1 tegen de aanvaller van Ede/Victoria stond, deze wist de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten.

Echteld ging op jacht naar de gelijkmaker, Samir Ben Moussa viel in voor Vincent Janssen, Dennis de Koning schoof door naast spits Ruben Rensen. Echteld dat nog diverse malen gevaarlijk wist te worden, wist alleen nog de gelijkmaker te produceren. Patrick van Blijderveen die, in de rust was ingevallen voor Nicky van Triest, kwam goed naar binnen en wist met links dusdanig hard te schieten, dat de keeper aan de zijde van Ede/Victoria de bal door zijn handen zag glippen, 2-2. Echteld wilde meer, maar wist niet meer te scoren.

Toen in de slotminuten de thuisploeg nog tweemaal rood zag, eindigde de overigens sportieve wedstrijd in 2-2.

Volgende week staat de tweede derby van het seizoen op het programma, Echteld – FC Lienden (za) .

Lienden dat één punt meer heeft dan Echteld, maar ook een wedstrijd minder is goed aan het seizoen begonnen, het won drie keer, speelde 1 keer gelijk en verloor ook 1 keer. Met een doelsaldo van 15 voor en 8 tegen, weten de blauwe zebra’s het net goed te vinden.

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier