OWIOS kansloos bij ontketend Veensche Boys (3-0)

OWIOS heeft met 3-0 verloren in een nat Nijkerkerveen van Veensche Boys. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0. Terugkijkend op de wedstrijd was dit een terechte overwinning voor Veensche Boys.

In Nijkerkerveen heeft het natuurgras vorig seizoen ook plaatsgemaakt voor kunstgras en ondanks de vele regen kon er dus prima gevoetbald worden. De betere kansen in deze wedstrijd waren voor het fysiek sterke Veensche Boys. OWIOS kon goed partij bieden, maar kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Veensche Boys. Na een kwartier kwam OWIOS op achterstand. In de eigen 16-meter werd niet meedogenloos het luchtduel aangegaan en uit het niets lag de bal ineens op de 5-meter lijn waar twee aanvallers van Veensche Boys vrij stonden om binnen te tikken. Enkele minuten later werd een goed geplaatst afstandsschot van Gerdo van ’t Hul geblokt door een verdediger. Na een half uur had Veensche Boys een goed lopende aanval, maar van dichtbij werd de bal overgeschoten. Er werd gerust met een 1-0 tussenstand.

Vlak na rust kreeg OWIOS een domper te verwerken. Op de eigen achterlijn hield William van den Hul in, omdat hij verwachtte een fluitje te horen van de scheidsrechter. De Veensche Boys aanvaller dacht daar anders over en ontfutselde de bal en gaf laag voor. Harry Hamstra was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken. Met een dubbele wissel na een uur spelen probeerde trainer Guido Vlierhuis de aansluitingstreffer te forceren. Eerst kwam OWIOS nog goed weg toen een teruggelegde bal slechts met de noppen getoucheerd werd. In het laatste kwartier zette OWIOS alles op alles en kreeg ook enkele kansen. Een vrije trap van Bennie Veldhoen ging net naast. Corné Hamelink zag zijn inzet net over gaan en de inzet van Hendrik Uitslag werd door de keeper tot corner verwerkt. In de laatste minuut gooide Gerard Kroonenberg de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 aan te tekenen.

Komende zaterdag speelt OWIOS thuis tegen Lunteren. Lunteren won afgelopen zaterdag met 3-0 van nummer laatst ESA.  

Opstelling OWIOS:  Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Van ’t Hul, Bastiaan, Veldhoen, Van Haagen (59. Hamelink), Uitslag, Van den Hul (59. Essaddouqi)

Scoreverloop:
’14 – 1-0 – Yannick Bouw
’51 – 2-0 – Harry Hamstra
’90 – 3-0 – Gerard Kroonenberg

 

Door: Jacko van den Bosch

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier