Klinkende seizoensstart Orion in "de Nijmeegsebaan derby" (FOTOALBUM)

Groesbeek –  Na de langste voorbereidingsperiode ooit begon op een zonrijke dag de competitie tegen buurman Germania uit Groesbeek. De voorbereiding, onder leiding van de nieuwe trainer Jeroen van Haaren met de assistenten

(Lodewijk van der Heijden en Robbert Bitter) en de rest van de staf, verliep met wisselend succes en door de vele blessures (nog steeds) met zelfs voor mij onbekende spelers (bijvoorbeeld Taher Taher, bijnaam Speedy, ontdekt door zaterdag 3, en daar broodnodig voor het ontbrekende loopvermogen van zowat iedereen in dat team).

Sv Orion speelde in een 4-3-3 opstelling en de nieuwe begeleiding kiest voor druk zetten en aanvallen met deze nieuwe jonge lichting. We zouden het gaan zien. Voetballen kunnen ze allemaal, maar het gaat om de punten.

 

In Groesbeek werd afgetrapt met een zeer aparte muzikale omlijsting. Het geluid van crossmotoren.
Orion begon onstuimig en had al zeer vroeg op voorsprong kunnen komen, maar de eerste grote kans werd gemist. Germania werd echter steeds meer onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe. Orion combineerde erop los en in de 15-de minuut werd dit bekroond met een wonderschoon doelpunt. Van achter helemaal naar voren geschoven totdat de bal bij Vince Alberts kwam op links. Zijn prachtige voorzet werd door Niels Weeink schitterend binnengekopt, 0-1. Niels Weeink de man met een ongelooflijke drive. In de 20-ste minuut werd Germania weer volledig uitgespeeld. Vince Alberts zet Idi Duraku vrij voor de keeper met een dieptebal en hij behoudt het overzicht met een breedtepass op wederom Niels Weeink. Een intikker, 0-2. Daarna bleef Orion grossieren in prachtige aanvallen en dito mogelijkheden, of beter echte kansen. Vince Alberts, alleen op avontuur, maar krijgt de bal alleen niet langs de keeper van Germania. Ook in de 41-ste minuut en 45-ste minuut prachtige aanvallen met Niels Weeink en Idi Duraku in de hoofdrollen. Germania stelde hier in de eerste helft bitter weinig tegenover. Opvallende spelers bij Orion: iedereen! Achterin, midden en voorin, geen uitzonderingen.
In de tweede helft speelde Orion 4-4-2 met Coen Hoffs voor Roel van Lavieren. Orion kon het goede spel van de eerste helft niet continueren. Het werd een gevecht. De wedstrijd bleef wel sportief met ook al een zeer goede scheidsrechter.

Orion bleef wel gevaarlijker en in de 60-ste minuut kwam de bal, na druk zetten, weer bij Vince Alberts die zich vrijspeelde in het zestienmeter gebied en loeihard voorzette over de grond. Jeroen van de Wetering wist hier wel raad mee en nam de bal vol, 0-3. Wedstrijd gespeeld, zo denk je dan. In de 65-ste minuut gaf de scheidsrechter een terechte penalty aan Germania, die werd verzilverd, 1-3. Daarna was er van goed voetbal geen sprake meer, maar daar taalde bij Orion niemand om. Germania bleef maar lange halen produceren, de foutloos keepende Stan Bruijsten had hier echter geen enkele moeite mee. Kansen kreeg Orion nog een paar keer (Idi Duraku met een afstandschot en Vince Alberts met wederom kappen en draaien in het 16-meter gebied maar weer niet langs de keeper, jammer want dan was de wedstrijd klaar geweest). De scheidsrechter floot 97 minuten na aanvang af en Orion is drie punten rijker. Eindstand 1-3.

De herstart van Orion is voor nu geslaagd. Germania krijgt hiervoor volgende week een nieuwe kans.
Volgende week is de eerste thuiswedstrijd tegen weer een streekgenoot, Union uit Malden. De eerste proef heeft het nieuwe Orion met glans doorstaan.

De beginopstelling van SV Orion: Stan Bruijsten, Luuk Akkers, Jeroen van de Wetering, René Willemse, Mitchel Nguyen (85. Bart de Lange), Jevrin Nunez, Sander Tax (75. Vince van Gelder), Vince Alberts, Idi Duraku, Niels Weeink en Roel van Lavieren (46. Coen Hoffs)

Op de bank: Martijn Boers, Vincent van Gelder, Coen Hoffs, Erik Bruijsten en Taher Taher.

Tekst: Orion

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse