2G l Flitsende start Veensche Boys, monsterscore tegen ESA (FOTOREEKS)

Waar Veensche Boys de meest deprimerende voorbereiding sinds jaren meemaakte, daar beleefde het zaterdag 23 september de meest fantastische ouverture van de competitie. ESA Arnhem werd op eigen veld met maar liefst 0-7 door de Blauwe Helden verslagen.

Niet alleen werd een zevenklapper gescoord, ook mag Veensche Boys zich nestelen aan de kop van de ranglijst . 

 

Dolle pret in de spelersbus terug op weg naar Nijkerkerveen. Het team van trainer Richard van Vliet stond letterlijk op de stoelen te hossen na de eclatante zege op ESA. Het leek alsof er een loden last van ieders schouders was gevallen. Na een miserabel bekertoernooi was aangetoond dat de Veenders wel degelijk kunnen voetballen en een eenheid vormen.

Het team uit Nijkerkerveen had gedurende de eerste competitiewedstrijd de touwtjes strak in handen. Het was eenrichtingsverkeer richting de goal van de Arnhemmers. Die waren helemaal uit het lood geslagen op het moment dat Veensche Boys druk zette. Zeker na de eerste plaagstoten van de Blauwe Helden bleek de organisatie van ESA helemaal zoek en gingen de schouders zakken. In de eerste 45 minuten werden goals gescoord door Harry Hamstra en tweemaal Yannick Bouw, die bij de tweede goal, een prachtige hakbal, zijn treffer vierde met Ajacied Donny van de Beek.

De eerste tien minuten van de tweede helft was er nog even een opleving bij de Arnhemmers, maar ze wisten geen potten meer te breken. Precies op het moment dat Danny Brouwer het vierde doelpunt erin kopte was het gedaan met de aanvalsdriften van de tegenstander. Heel eenvoudig wist Veensche Boys de voorsprong uit te bouwen naar 0-7 met goals van Herbert van de Ham, Ivo te Velthuis (na een prachtige assist van Yannick Bouw) en Bas van de Grootevheen. Hoewel hij zelf niet scoorde, was er een groot compliment voor Kilian van Kasteel die de kwaliteit van het spel van Veensche Boys naar grote hoogten bracht.

Tekst:  Kees van den Heuvel

KLIK HIER VOOR HET ALBUM