OVC’85 debuteert met overwinning op de Zaterdag

ARNHEM/OOSTERBEEK Voor OVC’85 was het eerste competitieduel een historisch mijlpunt. De club uit Oosterbeek opent als nieuwbakken zaterdag club de competitie met een overwinning op DVV Duiven. De ploeg van trainer Wim Kamphuis begon als de bovenliggende partij maar vertaalde dit niet naar doelpunten. 

Voor rust miste het nodige tempo en creatieve vermogen bij de Oosterbekers om de Duivense defensie uit elkaar te spelen.

 Door slordig spel aan Oosterbeekse zijde lieten de geroutineerde aanvallers van DVV zien zeer gevaarlijk te zijn. Vlak voor rust was het de ploeg van Koen Jansen met de beste mogelijkheden. Via een snelle uitbraak, kwam Wouter Jansen 1 op 1 met OVC goalie Rene Gerrist maar de spits lobde de bal net te hoog over de goal. Waardoor men gingen rusten met een 0 – 0 tussenstand.

In de rust wisselde OVC’85 trainer Wim Kamphuis, verdediger Vincent Gometon voor middenvelder Joost Jansen wat gelijk resulteerde in meer aanvallende dreiging van OVC’85. Niet veel later was het diezelfde invaller Joost Jansen die goed doorliep na een afstandsschot en de openingstreffer maakte 1-0. DVV werd steeds verder achteruit gedrukt en nogmaals gouden invaller Joost Jansen bracht met een geplaatst afstandsschot de score op 2-0 in het voordeel van de Oosterbekers. Maar DVV gaf niet op en begon de laatste 20min aan te dringen met 2 enorm goede kansen voor DVV spits Dennis Aerts maar deze faalde in beide gevallen.

In de slotfase gooide OVC’85 via Terence Mayimona de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 aan te tekenen na een mooie steekpass van invaller Joep Remmerswaal. In blessuretijd kreeg OVC’85 nog een aantal kansen maar verzuimde uit te lopen.

 

Door: Herman Punte

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!