(Prognose) Trainers Hans de Jong en Peter Pannekoek gaan de mouwen opstropen bij vv Brakel "Keihard werken"

Arnhem –  Deze week blikken we samen met de nieuwe trainers Hans de Jong en zijn assistent Peter Pannekoek   terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij vv Brakel, zullen de doelstellingen worden behaald na een dramaseizoen? 

De ploeg van vertrekkende trainer Hans van Gameren had in de laatste wedstrijd nog één kans om van de hatelijke nul te komen. Dan hadden er punten moeten worden gepakt bij Vianen. Dat lukte niet, waardoor Brakel het seizoen 2016/2017 puntloos eindigt.

Over het afgelopen seizoen kunnen beide nieuwe trainers niet veel zeggen. Want daar hebben zij geen invloed op gehad. Zij waren toen nog actief bij N.I.V.O. Sparta. Dat het een ramp seizoen was zonder punten is voor ieder duidelijk. Beide oefenmeesters zijn daar bewust van dus willen ze vorige seizoen snel vergeten en vooruit kijken.

Donderdag 10 augustus stonden Hans de Jong en Peter Pannekoek voor het eerst op het veld. De training werd afgewerkt onder leiding van de nieuwe trainer Hans de Jong. Ondanks de vakantie tijd waren er toch al 15 man aanwezig. Dat belooft wat voor de toekomst, terwijl meeste voetballers elders nog genieten van de zomerstop. De komende periode gaan er nog een aantal spelers op vakantie, maar komen er ook weer terug. Dus de samenstelling van het trainingsgroep zal de eerste weken nog wel een beetje variëren. De bal kan weer rollen en de geur van het gras zijn de eerste stappen op weg naar een zeer interessant seizoen met veel derby’s.

De spelers zijn door het bestuur, de club en sponsoren in het nieuw gestoken en er is een compleet nieuwe staf, zodat Brakel volledig op het spelletje kunnen richten. Door spelers met voetballende kwaliteiten en een juiste instelling aan te trekken van NIVO Sparta, Roda Boys, vv Altena en vv Sleeuwijk heeft Brakel een talentvolle ploeg. De gemiddelde leeftijd van de geselecteerde spelers bij Brakel is 20,4 jaar!  Hoe zal en kan de jonge selectie omgaan met de degradatie? Dit en meer vroegen we aan de trainersduo.

…………..Interview 

​Jullie hebben vast Brakel met veel belangstelling gevolgd vorig seizoen. Wat was een not-done moment? 

Peter Pannekoek  “Naar onze mening is het slechtste moment van het vorige seizoen de opstoot tegen SVS’65. We zullen dit niet tolereren aankomende seizoen. Dit mag nooit meer voorkomen bij de club.”

Peter Pannekoek en Hans de Jong

​Tevreden met de huidige selectie samenstelling?
Hans de Jong: “We zijn erg content met de huidige selectie van 20 spelers. De groep is jong met een gemiddelde leeftijd  van 20,4 jaar.  Wat we nu al merken is dat de groep staat trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen en een streep door het afgelopen seizoen te zetten. Helaas hebben ook drie spelers de selectie verlaten. Positief is dat de spelers tijdens de zomerstop hebben meegeholpen aan diverse verbouwingen bijvoorbeeld aan de wedstrijd bespreekruimte, de kleedkamer, enzovoorts. Dit zorgt nu al voor leuke reacties.”

Wat zijn de verwachtingen op het veld?
Peter Pannekoek “Het moet weer over voetbal gaan in Brakel en de negatieve randzaken achter ons laten. Hier gaan we de komende weken en maanden keihard aan werken. We hebben verwachtingen, maar de prioriteiten liggen niet bij de positie op de ranglijst. We gaan werken aan de speelvreugde, inzet, de organisatie neerzetten, het veldspel verbeteren en dit verder uitbouwen. Dan zal dat zeer zeker uitmonden in goede resultaten. “

Kanshebbers voor de titel?
Hans de Jong “Vorig seizoen is de club puntloos op de laatste plek geëindigd. We zien onszelf niet als kanshebber, maar je weet nooit.  Kanshebbers voor de titel in onze competitie zijn waarschijnlijk Groot-Ammers en ASV Arkel, outsiders MVV’58 en vv Peursum. “

 

De KNVB heeft de (district) indeling van de bekerpoules bekendgemaakt voor het seizoen 2017-2018.
Ons 1e elftal zal op zaterdag 2, 9 en 16 september voetballen in de poule groep 2 30. 

02-09-2017 17:00 uur: vv Brakel 1 – vv Wadenoijen 1
09-09-2017 14:30 uur: Sparta’30 1 – vv Brakel 1 
16-09-2017 17:00 uur: SCR 1 – vv Brakel 1 

Indeling Zaterdag 4e klasse D

1 Arkel
2 ASH
3 VV Brakel
4 VV Groot Ammers
5 VV Kerkwijk
6 MVV ’58
7 SV Noordeloos
8 VV Peursum
9 VV Rhelico
10 SVS ’65
11 Unitas
12 VVAC
13 Well
14 VV Zuilichem

 

Wil je ook jouw club aanmelden voor seizoen prognose? Stuur een email naarredactie@hetgeldersevoetbal.nl 

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier

Verzonden met Windows 8 Mail