Indeling en intro teams 3B zondag "Warnsveldse Boys ontmoet oude bekenden"

Voor het derde jaar op rij is Warnsveldse Boys in gedeeld in de derde klasse B. Hierin zal de ploeg het komend seizoen de strijdt aan gaan met een aantal (oude) bekenden, maar ook een aantal nieuwe tegenstanders. Hieronder een kort overzicht van de concurrentie.

Albatross

De Ugchelse ploeg komt dit seizoen al voor het zesde jaar op rij uit in de derde klasse B. Vorig seizoen wist de club met een mooie 7de plek te handhaven in de derde klasse. Zeker na de winterstop groeide het keurkorps van Wilco Woutersen uit tot een gevreesde vechtmachine. De afgelopen twee seizoenen is Albatross een zware tegenstander voor de Boys gebleken. Van de vier confrontaties wisten de Boys er slechts één te winnen. Vorig seizoen werd zelfs tweemaal verloren van deze tegenstander. De groen-witten hebben dus wat goed te maken tegen Albatross.

Colmschate

De formatie die zich in het seizoen 2015-2016 tot kampioen kroonde in de derde klasse B is na een jaartje weer terug. De ploeg van trainer Toine Rorije eindigde op de dertiende plaats in de tweede klasse, wat leidde tot directe degradatie. Het komend seizoen zal Colmschate wederom een poging willen doen om de stap naar boven te maken. Twee seizoenen geleden verloren de Boys tweemaal van de Deventernaren in twee gelijk opgaande en bovenal boeiende duels. Ook dit seizoen zullen de confrontaties met Colmschate wedstrijden zijn om naar uit te kijken.

Eerbeekse Boys

Eerbeekse Boys wist zich afgelopen seizoen via nacompetitie te handhaven in de derde klasse. De ploeg had na een 4-2 thuiszege op Lettele genoeg aan een gelijkspel in de uitwedstrijd (2-2) en verzekerde zich zo van nog een jaar derde klasse. Het vorige seizoen behaalde de Boys 4 punten tegen de Oranjehemden. Uit werd een overtuigende 0-6 overwinning geboekt, waar in de thuiswedstrijd een 3-1 voorsprong uit handen werd gegeven (3-3). De formatie van trainer Van de Hel speelt haar thuiswedstrijden op een hybride kunstgrasveld wat het aanvallende attractieve voetbal van ploeg ten goede komt.

Heeten

De dorpsclub eindigde vorige jaar op een 9de positie in de derde klasse B, waarmee lijfsbehoud werd veiliggesteld. Een plek net boven de streep is de ploeg niet vreemd, de afgelopen 4 seizoenen leverde de ploeg namelijk 3 maal een 9de en een 10de plek op. Ook dit jaar zal handhaving het doel zijn van Heeten. De Boys hebben het met name in de uitwedstrijd vaak lastig met de ploeg van Alex Booij, terwijl de confrontatie op het Braamveld vaak 3 punten op levert. De vorige jaargang won Warnsveld thuis met 6-0.

Helios

Na drie jaar in de tweede klasse te zijn uitgekomen degradeerde de Deventernaren via de nacompetitie. In een dubbele confrontatie was Columbia tweemaal te sterk, beide wedstrijden eindigden in een 2-1 overwinning voor de Apeldoorners. Helios, zal zo snel mogelijk weer naar de tweede klasse willen en dus komende seizoen hoge ogen willen gooien in de derde klasse. Dat zullen ze moeten doen zonder hoofdtrainer Marco Waslander, die deze zomer het stokje over gaf aan Marco Wilmink. Vorige jaar oefende Warnsveldse Boys tegen deze ploeg, de wedstrijd eindigde toen in een 2-0 overwinning voor de Blauwhemden.

KCVO

Warnsveld koestert nog altijd warme herinneringen aan de vorige confrontatie met de Vaassense ploeg, vier jaar geleden werden de Boys namelijk op sportpark de Egelbeek kampioen in de vierde klasse. Een prestatie die KCVO het afgelopen seizoen evenaarde en zo na zes jaar vierde klasse promoveerde. Het komende seizoen zal de Vaassense formatie zich graag willen handhaven. Dat zal het moeten stellen zonder kampioenenmaker André Wassink die na drie jaar hoofdtrainerschap van het toneel verdween. Komend seizoen zwaait Olivier van der Kuil met de scepter bij KCVO.

Lochem SP

Evenals afgelopen seizoen speelt Warnsveld ook dit seizoen weer de streekderby tegen Lochem. Lochem kende een prima debuutjaar in de derde klasse met een achtste plek, met name in de tweede periode gooide de ploeg hoge ogen toen een periodetitel op een haar na werd mis gelopen. De uitwedstrijd bij Lochem is een traditioneel lastige voor de Boys. Op 14 Mei 2017 keerde de groen-witten voor het eerste met drie punten terug uit Lochem. Een prestatie die het komend seizoen geëvenaard mag worden.

Ruurlo

Trainer Wouter Schouten leidde Ruurlo vorig seizoen naar een mooie tweede plek in de 4de klasse. Vervolgens kwam de ploeg in een tweeluik met Dinxperlo als winnaar uit de strijd, waardoor de club na 3 jaar afwezigheid weer terug is in de derde klasse. De dorpsclub zal er dit jaar alles aan willen doen om zich op dit niveau te handhaven. Dat zal het moeten doen in een competitie vol onbekenden want Ruurlo is de laatste jaren gewend om in de regio Achterhoek te spelen, waar de ploeg dit seizoen dus in de regio Deventer uit komt.

Turkse Kracht

Via nacompetitie wist Turkse Kracht lijfsbehoud te bereiken. Nadat de ploeg in de eerste ronde afrekende met het stugge Activia, wisten de Deventernaren ook in het tweeluik met Victoria Boys de rug te rechten. Zo mag de ploeg van oud-Feijenoord speler Jan Verheijen zich ook komend seizoen weer in 3B melden. Warnsveldse Boys behaalde de vorige jaargang 6 punten tegen deze tegenstander door een 8-2 en een 1-3 overwinning.

Twenthe v.v.

De club uit Goor kende een prima debuutjaar in de derde klasse. Na een moeizaam begin bleek de ploeg van trainer Michiel Mensink een dodelijke vechtmachine te zijn waarin de Boys zich tweemaal flink verslikte. Na een kansloze 7-2 uit-nederlaag werd ook op het Braamveld met ruime cijfers verloren (6-3). Als er één ploeg is tegen wie Warnsveld wat goed te maken heeft is het Twenthe. De Goorse formatie zou dit seizoen maar zo eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Eén ding is zeker de confrontaties met Twenthe zijn nimmer saai, getuigende de 18 doelpunten in de vorige twee potjes.

Wijhe

Na de degradatie in 2016 begon Wijhe wisselvallig aan het vorige seizoen. De ploeg speelde veel wedstrijden gelijk waardoor het punten aantal wat ondermaats bleef. Toen de motor eenmaal begon te draaien bij de Sallanders was de formatie haast onverslaanbaar. Uiteindelijk wist Wijhe zelf een periode titel te pakken, maar promoveren deed het niet. Nadat het zich in de eerste rond van PH Almelo had ontdaan, vond Wijhe bij Victoria in Enschede haar Waterloo. Wijhe verwelkomde deze zomer een aantal ‘oude bekenden’ die na uitstapjes bij Rohda Raalte en Heine terugkeerden op het oude nest. Mogelijk zal Wijhe met deze vernieuwde selectie een gooi naar de titel willen doen. Warnsveld wist vorige jaar niet van Wijhe te winnen. Thuis werd met 2-1 verloren waar de Boys uit niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel. Een goede maar gelijkwaardige tegenstander.

Witkampers

Tot de laatste speeldag bleef het spannend of de Witkampers directe degradatie wisten te ontlopen. Door een 4-0 zege op Eerbeekse Boys werd directe handhaving veilig gesteld. Witkampers begon het seizoen goed en bezette in de winterstop de 4e plaats. Na de winterstop werden echter nauwelijks punten gehaald waardoor de ploeg afzakte naar de degradatiezone. Het zal voor het team van Gerrit Brouwer zaak worden om een constant seizoen te draaien. Warnsveld verloor de afgelopen jaargang met 3-0 uit bij de Witkampers maar wist thuis overtuigend met 6-1 te winnen. Een team waartegen dus alles mogelijk is.

Sv Zwolle

In de derde klasse B is Sv Zwolle een vreemde eend in de bijt. De ploeg speelde voorheen altijd haar wedstrijden in de regio Noord, maar is dit seizoen in Oost in gedeeld. In het seizoen 2015-2016 werd het elftal kampioen waardoor het promoveerde naar de derde klasse. Het afgelopen seizoen behaalde het team van trainer Joshua Nijlant een mooie zesde plek in een competitie waar ‘voormalig 3B-ers’ Epe en Heerde de dienst uitmaakten. Het komende seizoen gaan de Boys deze grote onbekende leren kennen op het veld van sportpark Marslanden.

Bron: Warnsveldse Boys

Meer uit deze klasse hier