ZVV’56 handhaaft zich na beslissingsduel tegen SC Doesburg

Het is ZVV’56 uit Apeldoorn gelukt zich te handhaven in de vierde klasse of, zoals collega verslaggever RK het noemt, de “Bundesliga” van Apeldoorn. Dit ging ten koste van vijfdeklasser  SC Doesburg, die bij winst kon promoveren.

In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen reisde hetgeldersvoetbal.nl  af naar het pittoreske Loenen, waar de beslissingswedstrijd om promotie/degradatie tussen Sc Doesburg en ZVV’56 op het terrein van Loenermark zou plaatsvinden.

Bijna 400 mensen zagen een matige eerste helft met aan beide kanten amper kansen. De Apeldoorners hadden toch iets meer overmacht dan de gasten uit Doesburg en wisten na 20 minuten de score te openen. Het was Jim Florentinus die keeper Rodie de Groot het nakijken gaf met een trefzekere kopbal (1-0). De eerste helft  kabbelde voort en er gebeurde vrij weinig, tot op slag van rust scheidsrechter Floors een strafschop toekende aan Sc Doesburg. Deze werd verzilverd door Ramazan Akkus die met zijn 34 jaar de gemiddelde leeftijd van de jonge ploeg van trainer Rodney Hartgers iets omhoog bracht (1-1).

In het tweede bedrijf van de wedstrijd had ZVV maar drie minuten nodig om vierdeklasser te blijven. Vanachter het uitdoel coachte de geschorste interim trainer Marco Dengerink zijn ploeg naar de overwinning. Dit was voor Dengerink zijn laatste wedstrijd voor ZVV die hij noodgedwongen als toeschouwer moest beleven. Dengerink stopt vanwege gezondheidsredenen en vind het na 25 jaar tijd voor een sabbatical.

De Apeldoorners maakten via Jurian Speek en Leroy van Wermeskerken na 67 en 69 minuten spelen de 2-1 en 3-1. Een ontketend “Zevenhuizense Voetbal Verening” vond deze stand nog niet genoeg en zorgde ervoor dat in de 83e minuut Jim Florentinus zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon aantekenen (4-1). Dit zou dan ook de einduitslag zijn in deze beslissingswedstrijd om promotie/degradatie zondag 4e en 5e klasse.

Meer foto’s HIER

 

Door: René  Hulshoff

Meer uit deze klasse vind je hier