NC: SDZZ grijpt promotie na 20 jaar, Eendracht A eindigt met negen man (FOTOREEKS)

Zevenaar – Vooraf was de vraag, kan SDZZ  voor het eerst in 20 jaar weer promoveren?  In het eerste duel tegen Eendracht uit Arnhem werd er gelijkgespeeld met 3-3.  Afgelopen maandag j.l lag ligt op Sportpark De Griethse Poort de promotie naar de 4e klasse voor het grijpen.  De ploeg uit Zevenaar won met 2-1 van Eendracht Arnhem. Hierdoor werd promotie naar de 4e klasse een feit.

Direct bij de aftrap was het meteen raak. Eendracht Arnhem spits Sander Kok strafte een fout in de defensie van S.D.Z.Z. meteen af. 0-1.
Na deze snelle tegengoal begon S.D.Z.Z. beter te voetbal en dat resulteerde tegen het einde van de 1e helft uit een corner in een kopgoal van Chika Okere.

Na de spelhervatting was Eendracht Arnhem een paar keer gevaarlijk. Een schot op de paal en zwijnde S.D.Z.Z.Echter dit leverde geen doelpunt op voor Eendracht Arnhem.
In de slotfase kopte Martin Piek de beslissende treffer binnen.Tot zijn eigen verbazing vloog de bal binnen. Achteraf gaf hij toe dat hij helemaal geen kop specialist is.
Nadat de beslissende treffen voor SDZZ was gevallen begon Eendracht Arnhem hard en gemeen te spelen. De irritaties stegen tot het kookpunt.
Okere speelde hier handig door zijn ervaring op de verhitte tegenstanders in.
Eendracht spelers Randell Tacke en Sander Kok kregen beiden een tweede gele kaart en mochten vertrekken.

Na de overwinning was de scheidende trainer Theo Lammers een gelukkig mens. “Het was geen goede wedstrijd, maar wel heel spannend”, aldus de trainer.
Theo neemt afscheid als trainer,omdat hij werk en het trainerschap niet meer kan combineren. Het trainerschap voor het volgend seizoen wordt overgenomen door Rini Kromdijk.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Mooie woorden werden er gesproken door voorzitter W.de Bruin en pr-sponsorvoorzitter Jan Sloot. 

KLIK HIER VOOR HET ALBUM