NC: Meeste beslissingen zijn gevallen "Heerde na 35 jaar terug naar 2e klasse"

Arnhem –  Op maandag 5 juni speelde VV Heerde de return tegen VV Lemmer. De eerste wedstrijd van het tweeluik heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de mannen van trainer Bardy Verhoef vol vertrouwen beginnen aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Eindstand 1-1. 

In de uitwedstrijd, waarin VV Heerde nog wel 1-0 achter kwam, werden er legio kansen gecreëerd en mochten de de mannen uit Lemmer nog van geluk spreken dat er na 90 minuten ‘slechts’ een 1-3 uitslag op het scorebord stond. 

Vooraf was de vraag? Kan Heerde de voorsprong vasthouden en zodoende voor het eerst sinds het seizoen 1981/1982 weer 2e klasser worden? De remise bleek voldoende te zijn voor promotie naar de 2e klasse. Over twee wedstrijden gezien, volledig terecht. William Bax opende voor Heerde na uur spelen en nog geen tien minuten later kwamen de gasten via  Rick Sliep op 1-1.

Geel-zwarte rookwolk heerste na laatste fluitsignaal over het Sportpark Molenbeek. Het feest kon beginnen!

Namens de redactie van Het Gelderse Voetbal van harte gefeliciteerd!