Derde achtereenvolgende editie van Arnhem Cup is prooi voor DUNO (FOTOREEKS)

Arnhem – Van tevoren werd het duel tussen DUNO en RKHVV als droomfinale betiteld. Wederom stonden de beste en hoogst spelende ploegen uit de regio Arnhem tegenover elkaar. DUNO won de Arnhem Cup voor de derde keer achter elkaar en mag de beker nu behouden. 

De ploeg uit Doorwerth heeft als eerste in de geschiedenis van de Arnhem Cup voor de derde keer achter elkaar de finale gewonnen. In de finale speelden de blauw-witten tegen de hoofdklasser RKHVV. De eindstand: 3-0.

Bij de finale op de tweede pinksterdag kwam er veel publiek opdagen. DUNO was de terechte winnaar. DUNO kwam nauwelijks in de problemen en scoorde op de belangrijke momenten. Voor rust opende de kopsterke Renzo van Duren de score voor DUNO. RKHVV speelde mat en miste voorin stootkracht. Dit is mede de verdienste van Hanso Cooke en Renzo van Duren die centraal achterin speelde.

Tony Soli, de nieuwe aanwinst van DUNO, was in de finale de opvallende afwezige bij RKHVV. Na de rust was het spelbeeld niet anders dan in de eerste helft. DUNO heerste op het middenveld. De onverslijtbare aanvoerder Fränkel, opkomend vanaf de linkerflank, was de impuls voor de aanvallen van DUNO. Hij was ook de aangever van het derde doelpunt. Zijn voorzet werd door clubtopscorer Shapoul Ali binnengekopt. In de slotfase was het wederom Ali die met zijn bekeken schot voor de eindstand zorgde. DUNO die in de zware nacompetitie de promotie net miste, krijgt met deze bekerwinst toch een waardige afsluiting van het seizoen.

Wij vroegen na de wedstrijd aan Shapoul Ali hoe het is om een finale te spelen tijdens de ramadan. Op het veld zagen we immers geen verzwakte spits. “In de beginfase was het wel lastig, maar nu mijn lichaam het eenmaal gewend is, kan ik gewoon de dingen doen die ik eerder ook deed. Ik heb geen honger, maar wel enorme dorst. Gelukkig mag ik straks (over 4 minuten) weer eten en drinken. Het is voor mij ook de tweede keer dat we deze beker winnen. Winnen is altijd leuk en ook met deze trofee.” 

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

©Door onze verslaggever