Eendracht en DVE Trajanus krijgen zondag laatste kans

Om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen hebben het Arnhemse Eendracht en het Nijmeegse DVE Trajanus nog één kans over. Zondag ontmoeten beide ploegen elkaar op het neutrale terrein van Elistha in Elst voor een finaleduel. De winnaar handhaaft zich in de vierde klasse, de verliezer degradeert naar de kelderklasse van het zondagvoetbal.

Eendracht eindigde in de reguliere competitie als twaalfde in de 4e klasse E en verloor zondag in Zevenaar met 2-1 van SDZZ. Aangezien de eerste ontmoeting in 3-3 was geëindigd, promoveerde de club uit Zevenaar naar de vierde klasse. De winnende treffer van Martijn Piek in de slotfase werd luid bejubeld en was de inleiding van een mooi promotiefeest voor SDZZ. Eendracht zal gehavend aan het slotduel moeten beginnen aangezien Randell Tacke en Sander Kok na hun rode kaarten geschorst zullen zijn en enkele spelers een weekendje weg zijn.

Tegenstander van Eendracht in de degradatiefinale van komende zondag is DVE Trajanus. De ploeg uit Nijmegen eindigde in de 4e klasse E als twaalfde en verloor in een tweeluik met duidelijke cijfers van Batavia. De kleine club uit Batenburg won vorige week de thuiswedstrijd met 2-1 en promoveerde zondag dankzij een ruime 0-4 overwinning naar de vierde klasse.

 

Door de redactie

Meer nieuws vind je hier