Doek valt voor Apeldoornse Boys in de beslissingswedstrijd

Apeldoornse Boys daalt af naar de vijfde klasse. Een beslissingsduel om directe degradatie in Voorst werd donderdagavond met 2-4 verloren van stadgenoot ZVV’56. Die club maakt in één keer weer volop kans op handhaving in de vierde klasse G.

Na zes minuten kwam ZVV’56 al op voorsprong via een kopgoal van spits Remco van den Berg. Niet veel later scoorde Tim ter Weeme op prachtige wijze de 0-2. Vanaf een meter of 25 jankte hij de bal vol in de kruising. Apeldoornse Boys was zeker niet kansloos in de eerste helft. Zo kopte Nick Holtrop het leder op de lat en raakte teamgenoot Justin van Duren de bal van dichtbij allesbehalve lekker.

 

In tweede bedrijf verscheen er een totaal ander Apeldoornse Boys op het veld, dat door een doelpunt van Elias Geven al snel terugkwam in de wedstrijd. Aanvoerder Furkan Seherli maakte daarna zelfs de gelijkmaker.

Op karakter lukte het ZVV’56 alsnog het duel in eigen voordeel te doen kantelen. Robert Hirwa wist zich ongeveer een kwartier voor tijd wel raad met een klutsbal. Van den Berg zorgde in de allerlaatste minuten voor de beslissing, met een uitbarsting van vreugde na het laatste fluitsignaal als gevolg. De spelers van Apeldoornse Boys zakten juist massaal met de handen voor het gezicht richting het gras, nadat het noodlot was bezegeld.

ZVV’56 mag het in de nacompetitie op gaan nemen tegen vijfdeklasser Nieuw Heeten. Zondag wacht de Apeldoorners eerst een duel op vreemde bodem.

Beslissingswedstrijd om directe degradatie naar vijfde klasse, Oost: Apeldoornse Boys – ZVV’56 2-4 (0-2). 6. Remco van den Berg 0-1, 16. Tim ter Weeme 0-2, 51. Elias Geven 1-2, 68. Furkan Seherli 2-2, 77. Robert Hirwa 2-3, 82. Van den Berg 2-4.

Bron: Stentor

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.