Echteld hard onderuit tegen koploper Candia'66

Vorige week stond de wedstrijd tegen koploper Candia’66 op het programma. Candia is gewend om thuis op kunstgras te spelen, maar was onder de indruk van de grasmat in Echteld. Dat was ook aan het goede spel van de mannen uit Rhenen te zien.

Echteld dat al binnen 1 minuut tegen een 0-1 achterstand aan keek, door een hard en hoog ingeschoten vrije trap vanaf circa 17 meter, kon deze middag totaal geen vuist maken. Waar het in de uitwedstrijd had moeten winnen, was het vandaag al vrij snel een gelopen zaak. Nog binnen 10 minuten keek het namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan.

Candia nam wat gas terug, Echteld dat vooral heel moet blijven in deze laatste wedstrijden, kwam beter in het spel. Tot grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. De 0-2 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

In de rust werden een aantal omzettingen gedaan door trainer Alex van Kuilenburg, Echteld kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam tot twee kansen.  Aslam Benbouker schoot op de doelman en Raby Elkaddouri trof het zijnet.

Na 80 minuten spelen, besliste Candia de wedstrijd definitief, door nog twee keer te scoren. 0-4 was een terechte uitslag. Echteld speelt volgende week tegen Kesteren de laatste reguliere competitiewedstrijd en moet zorgen dat het weer in het juiste ritme komt, fit blijft en geen onnodige kaarten pakt voor aanvang van de nacompetitie.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.