Hatto Heim definitief veilig na overwinning op WZC Wapenveld (Fotoreeks)

Vandaag de kanaalderbij WZC Wapenveld – sv Hatto Heim. Een wedstrijd met veel belangen voor beide teams. Want alle twee elftallen hebben nog punten nodig om de na-competitie te ontlopen. Begin van de wedstrijd kreeg Lars Hulleman een kans, maar zijn schot werd goed verwerkt door Django van der Landen. Een inzet van Bernard Drost ging via Sander Nijkamp over de achterlijn , uit de corner die hier opvolgde kwam geen gevaar. Niels van der Velde kreeg na ruim een kwartier spelen een beste kopkans maar zijn inzet ging net naast.
IMG_1560
Even later was er een grote kans voor Lars van de Worp , maar Wolter Bos bleef op de been. Voor de rest van de eerste helft speelde het spel hoofdzakelijk op het middenveld met weinig grote kansen. Tot vlak voor rust speelde Lars een bal te kort terug , Robin de Gruyter kon de bal onderscheppen. Maar de goed uitkomende Django maakte de situatie voor Robin erg moeilijk , maar toch zijn inzet belande op de buitenkant van de paal.
IMG_1640
In de tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd met geen grote kansen aan beide kanten. Tot dat in de 59 minuut scheidsrechter Huisman een handsbal zag van Henk Boerdam binnen de 16 meter. De strafschop die Hatto Heim kreeg werd hard ingeschoten door Maarten Teuben. WZC trok nu alle registers los om zo toch nog de stand op gelijke hoogte te krijgen. In de 85 minuut was het bijna raak voor de “Padden”toen Robin de Gruyter hard uithaalde , maar Django redde knap op deze inzet. Het was nu alles of niks voor WZC ,maar uit een counter van Hatto Heim was het de snelle Jasper Wichers die de Hattemers deed ontploffen. Hij sprintte recht op Wolter Bos af,die in eerste instantie nog redde maar in de rebound was het raak 0-2. In de 97 minuut floot scheidsrechter Huisman af voor het einde.
IMG_1671
Alles wat geel/blauw was juichte en kon opgelucht adem halen. Want Hatto Heim is nu helemaal veilig , en kan zo ook het nieuwe seizoen spelen in de 3e klasse. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Olympia’28 uit Hasselt.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door: Gradus Dijkman

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.