Gehavend Echteld verliest met opgeven hoofd van VVA Achterberg

Na het puntverlies vorige week, waren de titelkansen geslonken. Dat was ook van toepassing op VVA Achterberg. VVA heeft echter nog geen periode te pakken, voor VVA was het dan ook zaak om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst.

Echteld speelde met een behoorlijk aantal wijzigingen door schorsingen, blessures en vakantie. Het team werd aangevuld met 2e elftalspelers Nicky van Triest, Ton Wagenvoort, Martijn van Eck, Dennis van Mourik, Reyer Demout en oud gedienden Wim de Boer en Abid Elkaddouri. Maakte dat het team slechter? Nee, de posities werden prima ingevuld.

Waar VVA Achterberg goed en georganiseerd voetbal op de mat legde, moest Echteld het van de counter hebben. Echteld stond compact en wist het goede spel van VVA tot aan de zestien te houden, het bleef bij schoten uit de 2e lijn. Echteld zelf werd twee keer erg gevaarlijk in de counter, Nicky van Triest kreeg de bal net niet over de doelman heen en Jamal Aamri schoot in het zijnet. Jamal werd op prachtige wijze vrijgespeeld Samir Ben Moussa, die zijn tegenstander op lepe wijze door de benen speelden en Jamal prachtig weg stak. Echteld had bovendien recht op een strafschop, Dennis de Koning werd opgevangen, terwijl hij de bal langs zijn directe tegenstander speelde.

Beide ploegen konden met 0-0 de rust in, na de thee kwam VVA Achterberg al vroeg op 0-1. Een miscommunicatie tussen doelman Arjan Verkuijl en Wim de Boer. Wim wilde de bal terug koppen, Arjan kwam uit. Het resultaat 0-1.

De verdienstelijk spelende Martijn van Eck werd na 60 minuten gewisseld door Dennis van Mourik. Ook Dennis speelde een verdienstelijk half uur. Ton Wagenvoort verving Imad Benbouker. Imad kreeg kramp, nadat hij net hersteld was van de griep. Ook Reyer Demout maakte zijn debuut in het eerste van Echteld op 34-jarige leeftijd, hij verving Samir Ben Moussa.

VVA kwam na circa 75 minuten op 0-2, nadat VVA het spel snel hervatte bij een inworp, wist de rechtsbuiten de korte hoek te vinden. De wedstrijd was hiermee beslist. Echteld kon geen vuist meer maken in het resterende deel van wedstrijd.

Een compliment naar de mannen die vandaag met veel inzet gespeeld hebben, met deze nederlaag valt aanzienlijk beter te leven dan met het gelijkspel van vorige week.

Volgende week staat Candia ’66 op het programma, waar Candia ’66 nog vol voor het kampioenschap gaat is Echteld definitief afgehaakt voor de titel. Echteld zal echter wel in het ritme willen blijven richting de nacompetitie.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.