V.V. Echteld speelt gelijk tegen Musketiers

Het moest deze middag de 7e overwinning op rij worden, dan zou Echteld zich in de laatste 3 wedstrijden serieus kunnen mengen in de titelstrijd. Het werd echter een middag, waarin de ploeg van Alex van Kuilenburg niet het besef had dat je maar zelden kampioen wordt.

Zoals de laatste wedstrijden wel vaker, begon Echteld erg slap aan en keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan door individuele fouten. Ook nu liet Echteld zien over veerkracht te beschikken, het kwam nog voor rust op gelijke hoogte door doelpunten van Dennis de Koning en Ruben Rensen. Beide heren weten het net de laatste weken regelmatig te vinden.

In de rust werden er een aantal afspraken gemaakt, waarmee Echteld de 3 punten over de streep zou moeten gaan trekken. De ploeg verloor zichzelf in frustratie naarmate de tweede helft vorderde, het kreeg voldoende kansen maar wist niet te scoren. Een gedeelte van de ploeg hield zich meer bezig met de soms twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter en dat resulteerde in een rode kaart voor Roy van de Voort (2 x geel) en in een handvol gele kaarten. Zeker als je ziet dat geel voor praten makkelijk gegeven wordt, kun je het jezelf des te meer kwalijk nemen dat er zoveel kaarten gevallen zijn.

Musketiers dacht een paar minuten voor tijd met de winst aan de haal te gaan, nadat het in een scherpe counter op voorsprong wist te komen. Het was echter in de allerlaatste minuut toch nog gelijk, Arjan van Soest schoot een afgeslagen bal in, welke nog van richting werd veranderd door Dennis de Koning, 3-3. Na de aftrap werd er direct afgefloten.

Door het punt verlies staat Echteld op 5 punten van koploper Candia ’66 en zijn de kansen op de titel vooral nog theoretisch aanwezig. Volgende week speelt Echteld thuis tegen VVA met een gehavend elftal, door blessures, schorsingen en vakantie staat Echteld namelijk met een veredeld 2e elftal aan de aftrap. Ook met dit elftal zal Echteld voor een goed resultaat gaan, om in het ritme te blijven richting de nacompetitie.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.