Samenvatting: SC NEC wint met 2-0 van Nemelaer

Het was afwachten hoe de boys deze 2e wedstrijd binnen 3 dagen konden verwerken. NEC had het geluk om al na 10 minuten op voorsprong te komen. Een lastige scrimmage voor het doel kon niet worden weggewerkt en uiteindelijk is het Vigilente Atashi die zijn inzet in het doel ziet verdwijnen. 1-0 (10). NEC blijft in de eerste helft het meest gevaarlijk. Na de pauze probeert Nemelaer de wedstrijd te kantelen maar is daar maar sporadisch toe in staat. Een pegel van Joeri op aangeven van Gijs van Baast verdwijnt net naast de kruising. (47). Na een uur spelen weet Nemelaer een langere tijd enige druk te creëren. Wesley Diepens wordt diep gestuurd. Zijn schot vanaf 16 mtr kan de doelman ternauwernood redden. (61). Weer is het Joeri die op aangeven van Gijs kan aanleggen. Zijn schot gaat voor langs het doel en via een tegenstander beland de bal op de paal. De gastheer krijgt ook een aantal mogelijkheden. Een kopbal wordt door Kamile via de lat weggewerkt. Zolang het verschil beperkt blijft is het spannend. Een voorzet van Gijs kan bij de 2e paal vrij door invaller Ian Verschuren worden ingeschoten. Helaas over het doel. Nemelaer neemt meer risico en op slag van het einde weet NEC daarvan te profiteren door van dichtbij de eindstand te bepalen. 2-0 (90). Een matige wedstrijd waarin de gastheer vergeet de kansen te benutten en Nemelaer het na laat daarvan te profiteren.

Tekst: SC NEC

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.