Echteld wint met 2-1 van Oranje Wit

Het was heerlijk voetbalweer op Sportpark Ommerstein, nog mooier lag de grasmat erbij. Wederom was er veel waardering voor het goede voorbereidende werk dat de vrijwilligers keer op keer verrichten, om de “randvoorwaarden” op orde te hebben.

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen het op papier minder lastige Oranje Wit op het programma, de ploeg uit Elst gaf zicht echter niet zomaar gewonnen. Ondanks het betere spel van de thuisclub, dat slechts bij vlagen een goed niveau wist te halen, was het Oranje Wit dat op voorsprong kwam. Ware het niet dat er een buitenspelluchtje hing aan de treffer.

In de eerste helft waren er twee grote mogelijkheden voor Echteld, de eerste mogelijkheid was voor Aslam Benbouker, zijn inzet werd van dichtbij gestopt door de keeper. De tweede mogelijkheid was voor Roy van de Voort, in vrijstaande positie sprong echter te ver van zijn voeten bij de aanname.

Voor beide ploegen was er echter nog een factor waar rekening mee gehouden moest worden, te weten: de scheidsrechter. Gemiddeld genomen is het niveau van de scheidsrechters uitstekend, deze man wilde echter de aandacht opeisen. Als je zelfs je shirt gaat ruilen met een speler tijdens de wedstrijd, dan heb je de plank volledig misgeslagen.

Echteld ging uiteindelijk met een 0-1 stand de rust in. In de rust werden een aantal omzettingen gedaan door de technische staf onder leiding van Alex van Kuilenburg. Patrick Hovestad kwam centraal achterin te staan, Dennis de Koning werd doorgeschoven naar het middenveld, Patrick van Blijderveen kwam op het middenveld te spelen en Jamal Aamri werd ging centraal voorin spelen. Daarnaast begon Echteld opportunistischer te spelen.

Het waren echter twee dode spelmomenten die voor de ommekeer zorgden deze wedstrijd. Zo knikte Raby Elkaddouri opnieuw raak uit een corner op aangeven van Jamal Aamri, ook vorige week tekende hij voor de gelijkmaker. Vijf minuten later nam Echteld een slimme vrije trap op circa 25 meter, het was wederom Jamal Aamri die aangaf, nu op Dennis de Koning. De Koning rondde beheerst af in de verre hoek.

Echteld ging op zoek naar de derde treffer van de middag, doelpunten vielen er echter niet meer. Zo trok Echteld de wedstrijd, enigszins moeizaam, toch over de streep. De overige uitslagen in de 22e speelronde waren Echteld niet slecht gezind. Zo speelde VVA Achterberg en Veenendaal gelijk, waardoor het gat van tot de nieuwe koploper Candia ’66 slechts 3 punten bedraagt.

Volgende week speelt Echteld uit bij Musketiers in Elst. Na vijf overwinningen op rij, zal ook de zesde moeten volgen om de laatste drie wedstrijden tegen achtereenvolgens, VVA, Candia en Kesteren van waarde te laten zijn. Alles is nog mogelijk!

 

 Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.