SC Millingen wint voortreffelijk van Groesbeekse Boys (Foto's)

Millingen won de gemeentelijke derby van Groesbeekse Boys met 3-0 en schreef daarmee historie want nog niet eerder behaalden de blauw-zwarten 3 punten tegen de Boys in competitieverband.

Behoorlijk wat publiek uit de gemeente Berg en Dal stond of zat langs de lijn vandaag. De eerste kansen waren voor de thuisclub maar Van der Velden, Smits en Daan Arnts wisten het doel niet te vinden.  De mogelijkheden voor de tegenstander waren minder in aantal maar leken meer potentie te hebben. De inzet van Dave Kleijnen wist Millingen keeper Sanders echter met de voet te keren. En Sander Bisseling liet namens de bezoekers niet meer dan een slap rolletje vertrekken. Sam van der Velden kreeg van Maarten Smits nog een unieke kans maar keeper Van de Berg wist te overleven. Ruststand: 0-0.

Al meteen na de thee kwamen de bewoners van De Hove op 1-0 Een geweldige  combinatie tussen Van der Velden, Smits en Wijnhoven werd door de laatste in de touwen geschoten. De ploeg uit Breedeweg kwam daarna opzetten met een aantal corners maar Kleijnen en Ronnie van Rens waren niet in goede doen. Millingen pakte daarna het initiatief weer terug en zag Sam van der Velden in de 72e minuut na een assist van Maarten Smits 2-0 binnen schieten. De wedstrijd was gespeeld want de geel-zwarten konden ook in het vervolg geen vuist meer maken. Het slotakkoord was voor Twan Arnts die na een diepe bal keeper Van de Berg omspeelde en het net liet trillen en dat was 3-0 in de laatste minuut.

Een voortreffelijke prestatie van Millingen vandaag: 3 punten behaald en dat voor de vierde achtereenvolgende keer. De ploeg speelde een uitstekende wedstrijd en liet de Boys verdiend met lege handen vertrekken. Tweede Paasdag staat de inhaalwedstrijd: Vitesse’08 – SC Millingen op het programma.   

Opstelling SC MILLINGEN:  Jeroen Sanders, Robin van der Hoeven, Randy Vermeulen, Daan Arnts (aanvoerder), Rick Wolsing, Tim van den Hurk, Rik Vermeulen (Niels Wingels), Joris Weeren, Joey Wijnhoven, Maarten Smits (Dirk Spann) en Sam van der Velden (Twan Arnts).

Opstelling GROESBEEKSE BOYS:  Jens van de Berg,  Ivo van der Horst, Rens Hubers, Gijs Rikken (aanvoerder), Thom Jochoms, Sander Bisseling, Rick Hubers, Sil Eikholt (Jesse Peters), Dave Kleijnen, Maarten van de Burg (Jorn van der Horst) en Ronnie van Rens.

 Arbiter: Johan Buurman uit Beneden Leeuwen    

 

Klik HIER voor meer foto’s

Door: Hein van de Wal
Foto’s: Hans Driessen

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.