Verdiende drie punten Echteld bij Ede/Victoria

Op 1 april stond de uitwedstrijd tegen Ede/Victoria op het programma, Ede/Victoria staat op de 9e plaats in de competitie met 22 punten. Echteld dat 41 punten had voor aanvang, kon dus op het dubbele aantal punten komen. Echteld dat maar één opdracht had voor de wedstrijd en dat was winnen om de aansluiting met de top te behouden.

De opdracht was duidelijk, maar dat was totaal niet te zien in het begin van de wedstrijd. Echteld begon enorm slap. Dit was niet de eerste keer, maar Echteld weet zich vrijwel altijd in de wedstrijd te spelen. Vandaag bleef het slordig en maakt het veel fouten. Ondanks de slechte eerste helft, kwam het toch op 1-0 door wederom Ruben Rensen.

Na rust waren de intenties wederom om goed en verzorgt voetbal te spelen, echter was het niveau verre van het niveau wat de laatste weken werd gehaald. Ondanks het matige spel, kwam Echteld toch op 0-2. Aslam Benbouker, ingevallen voor de geblesseerde Jamal Aamri, was zeer alert bij een fout in de verdediging van Ede/Victoria. Benbouker onderschepte de bal en stiftte de bal werkelijk schitterend over de keeper in de verre hoek.

Echteld dacht de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, maar bracht Ede/Victoria door fouten terug in de wedstrijd. Drie individuele fouten leverden een 3-2 achterstand op, het leek hard onderuit te gaan en af te haken in de titelstrijd. Alex van Kuilenburg stuurde verdediger Dennis de Koning de spits in naast Ruben Rensen.

De achterstand maakte echter iets los in het team, eindelijk werd er geknokt elke meter en ging het opportunistisch spelen. Echteld was al diverse keren gevaarlijk geweest via standaard situaties, het was dan ook niet gek dat het via een corner op 3-3 kwam. Raby Elkaddouri knikte beheerst binnen bij de tweede paal. Echteld had nog 10 minuten om voor de winst te gaan. Ede/Victoria bleef echter ook voor de winst spelen, dit gaf Echteld meer ruimte. Nadat Echteld balbezit kreeg rond de middenlijn, was het Raby Elkaddouri die Dennis de Koning met een mooie crossbal wist te bereiken, al voordat de Koning de bal voor zichzelf controleerde had hij gezien dat de keeper iets uit zijn goal stond en bedacht zich geen moment. De Koning lobte de bal over de keeper en werd hiermee matchwinner!

De ontlading bij Echteld was groot en ging naar huis met de volle buit! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit op het programma, aan Echteld om te laten zien dat het vanaf minuut één wil winnen om zich te blijven mengen in de titelstrijd.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.