Echteld met monsterscore langs Uchta, 10-0

Op een zonnige zaterdagmiddag stond er een prachtig affiche op het programma: V.V. Echteld – V.V. Uchta! De wedstrijd kent een lange geschiedenis met mooie wedstrijd op het scherpst van de snede.

De realiteit van de tegenwoordige tijd geeft helaas een ander beeld. Het krachtsverschil is zowel in de uit- als in de thuiswedstrijd groot gebleken. Echteld won eerder dit seizoen al met 1-6 van de buren, deze middag werd het maar liefst 10-0.

Was het vermakelijk? Voor iedereen met een Echteld hart misschien wel. Er werd in de eerste helft goed gecombineerd en er vielen maar liefs 7 treffers. Was het spannend? Nee, geen moment… Na circa een kwartier spelen was het al 1-0 via Jamal Aamri. De 2e van de middag viel niet veel later en was van grote schoonheid, Ruben Rensen schoot de bal diagonaal in de winkelhaak, de 3e van de middag werd beheerst afgemaakt door de ingeschoven Dennis de Koning op aangeven van Jamal Aamri.

Ondanks dat er maar liefst 10 treffers vielen te noteren, stonden er slechts 3 namen op het scorebord. Het was de middag van Ruben Rensen, hij maakte er 6 in totaal. Waarvan de ene nog mooier dan de ander. Jamal Aamri, was ook op dreef met 3 treffers, waaronder een benutte penalty.

Het was Uchta te prijzen dat het sportief bleef in de duels en zich niet verloor in frustraties. Het piepjonge elftal miste ook het fysiek om het de ervaren ploeg van Echteld lastig te maken.

De 2e helft was een formaliteit, waar nog “slechts” 3 treffers vielen. De scherpte was er bij de thuisploeg wel vanaf. Ondanks de mindere 2e helft, win je niet vaak met dubbele cijfers en maak je individueel al helemaal geen 6 goals in één wedstrijd. Het overkwam Ruben Rensen wel, zijn scherpte voor de goal werd beloond!

Volgende week speelt Echteld uit bij Ede/Victoria, Echteld zal 100% scherpte moeten tonen om ook deze wedstrijd te winnen en mee te willen blijven doen om de titel. De achterstand bedraagt nog altijd 4 punten. De komende 3 wedstrijden zullen 9 punten moeten opleveren wil de ploeg van Alex van Kuilenburg kans blijven houden om mee te strijden om de titel.

 

Tekst: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.