Echteld wint verdiend van FC Lienden (za)

Derbyday, de dag waarop Echteld 2 tegen Kesteren 3 en Echteld 1 tegen Lienden 1 speelde, werd een mooie middag! Echteld 2 won met maar liefst 7-0 en Echteld 1 versloeg Lienden met 2-0.

Door de 2-0 overwinning klom Echteld over Lienden heen op de ranglijst en staat het team van Alex van Kuilenburg en Kees Rensen nu op de 5e plaats. De achterstand op koploper VVA Achterberg bedraagt 7 punten.

In een evenwichtige eerste helft wist Echteld slechts 2 kleine mogelijkheden te creëren en kwam Lienden niet verder dan een poging van afstand. Beide achterhoedes hadden controle over de spitsen. Bovendien was het vooral voetbal van “16 tot 16”. Een logisch gevolg van deze eerst helft was dan ook de brilstand bij rust. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van Samir Ben Moussa, die een vervelende enkelblessure opliep toen zijn voet geblokt werd terwijl hij wilde passen. In de toch al volle ziekenboeg van V.V. Echteld kan daar de naam van Samir worden bijgeschreven.

Echteld had wel het gevoel dat er meer in zat dan een bloedeloze 0-0, het kwam dat ook met goede moed de kleedkamer uit en werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde. Het resulteerde in een handvol corners en de nodige mogelijkheden, toch duurde het nog een kwartier voordat de verdiende 1-0 werd gemaakt. Het was Raby Elkaddouri die een prachtige afdraaiende voorzet gaf, nadat hij zijn directe tegenstander uitspeelde. Voor de lange Ruben Rensen was het vervolgens zaak om de bal tegendraads in te koppen. Rensen knikte hard en beheerst binnen tegen zijn oude club.

Echteld bleef de betere ploeg en voetbalde met vlagen heel behoorlijk. Het bleef dan ook dreigend, Lienden daarentegen wist vrijwel geen mogelijkheden te creëren. Het was dan ook niet verrassend dat Echteld de 2-0 zou gaan maken. Jamal Aamri “stak” vanaf de middenlijn de reeds gestarte Roy van de Voort weg, hij wist de Liendense doelman zeer beheerst te omspelen en de bal binnen te schuiven. De tweede mooie treffer van de middag stond daarmee op het scorebord. De wedstrijd werd vervolgens door de ervaren ploeg beheerst uitgespeeld, zonder dat het nog in de problemen kwam.

Na de mooie overwinning op de directe concurrent staat er een serie van 5 wedstrijden op het programma tegen ploegen uit het rechterrijtje, de ervaring leert wel dat het voetballen tegen deze tegenstanders vaak lastiger is dan tegen de topploegen uit de competitie. Als Echteld deze wedstrijd allemaal in winst kan omzetten, dan kan er in de laatste drie wedstrijden (VVA Achterberg, Candia ’66 en Kesteren) nog wat moois gebeuren. Aan Echteld de taak om fit te blijven en het maximale uit de aankomende wedstrijden te halen.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Wageningen op het programma, om 14:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Zoom.

 

Tekst: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.