Kesteren pakt verdiend punt tegen DVSA

Kesteren begon zwak aan deze wedstrijd en al in de 2e minuut scoorde DVSA 0-1 en toen DVSA in de 14e minuut ook de 0-2 maakte leek het voor Kesteren een verloren middag te worden. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en was Kesteren ook niet bij machte om gevaar te stichten.
Na de rust een heel ander Kesteren met veel strijd en inzet. Al in de 49e minuut was het Ruwin Verwoert, die voor het eerst in de basis stond nadat hij in de winterstop was aangesloten bij de selectie, scoorde met een mooi schot in de verre hoek de aansluitingstreffer. Kesteren zette nog een tandje bij en DVSA was behoorlijk de kluts kwijt wat resulteerde in maar liefst 4 gele kaarten voor de Amerongers. Toen Yannick Roodbeen in de 58e minuut met een mooie omhaal de 2-2 liet aantekenen leek de schade van de eerste helft hersteld. Er kwamen nog een paar mogelijkheden voor Kesteren o.a. ook door vrije trappen en de mooiste kans was een bal op de paal die voorlangs ging en geen enkele Kesteren speler er meer bij kon om deze in het lege doel te schieten. DVSA was alleen in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk vanuit standaardsituaties maar deze gingen over of naast of de prima keepende Robbin van Ewijk hield deze wel uit zijn goal. Al met al een zeer verdiend gelijkspel.
DVSA trainer Jan van Dalem vertelde na afloop dat DVSA de wedstrijd in de eerste helft al in de knip had moeten hebben maar zag de wedstrijd volledig kantelen en dan mag je nog tevreden zijn met een punt omdat het ook zomaar 3-2 voor Kesteren had kunnen worden.

Een uitstekend resultaat voor Kesteren dat moest aantreden zonder een aantal basisspelers.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen Wageningen, aanvang 14.30 uur.
Dit is de eerste wedstrijd van de derde periode waarin Kesteren 5 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden speelt.

 

Tekst: Kesteren

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.