Echteld boekt terechte 3-0 zege op GVC

Na een aantal natte dagen was het vraag of de wedstrijd door zou kunnen gaan, dankzij een aantal fantastische vrijwilligers en de goede kwaliteit van het veld kon de wedstrijd gelukkig gespeeld worden.

Ondanks al deze inspanningnen begon Echteld onthutsend zwak aan de wedstrijd. De passing, de strijd, het vele balverlies… het was het eerste kwartier ronduit slecht. Echteld had deze middag echter ook een plan B. Echteld begon op elke positie in het veld druk te zetten op de tegenstander, het kreeg vervolgens veel en snel de bal. Hieruit scoorde Jamal Aamri snel de 1-0 (na circa 20 minuten), Samir Ben Moussa nam slim en snel een vrije bal, deze steekpass werd door Aamri op waarde geschat, die beheerst onder de keeper door schoof.

Na een minuut of 35 werd er uit een soort gelijke situatie de 2-0 door Patrick van Blijderveen op het scorebord gezet. Nu was het Jamal Aamri die de steekpass verzorgde op Patrick van Blijderveen. Echteld had de wedstrijd onder controle en gaf geen kans weg. 2-0 was ook de ruststand.

Na rust kreeg Echteld de opdracht om snel voor de 3-0 te zorgen en de wedstrijd goed uit te spelen. 3-0 werd het na circa een uur spelen, het was wederom Jamal Aamri die beheerst wist af te ronden om een mooie lange bal van Imad Benbouker.

Echteld is geen enkel moment in gevaar geweest, ondanks het slechte begin. De 3-0 overwinning was dan ook terecht.

Volgende week speelt Echteld de derby tegen FC Lienden, in het verleden stond deze wedstrijd garant voor strijd, spektakel en steevast een mooie middag! Assistent Kees Rensen kan hier als ervaringsdeskundige over mee praten.

 

Tekst: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.