Echteld wint met 0-2 van KSV Fortissimo

Op een mooie zonnige februari middag mocht V.V. Echteld op revanche tegen Fortissimo voor de 0-3 thuisnederlaag. Op Sportpark “Hoekelumse Eng” werd om 14:30 uur afgetrapt.
Echteld had circa 10 minuten nodig om grip te krijgen op de door bewegende middenvelders van Fortissimo, daarna kreeg Echteld de wedstrijd in handen. Het speelde gedisciplineerd vanuit een goede organisatie. Met een aantal lange ballen kon Fortissimo wat gevaar stichten, toen Echteld daar ook een antwoord op had, was het definitief de beurt aan de ploeg uit Echteld.
Vanuit de goede organisatie wist de ploeg van Alex van Kuilenburg met een aantal goed uitgespeelde kansen te creeren. Nadat Imad Benbouker al dichtbij was op aangeven van Roy van de Voort, was het even later wel raak. Aslam Benbouker schoof beheerst binnen na een mooie aanval over de rechterflank. Waar Wesley de Konin oppikte en via Khalid L’Bouny en Jamal Aamri wederom Roy van de Voort wist te bereiken. Roy legde keurig breed, Aslam drukte af.
5 minuten voor rust, was het de nummer 5 van Fortissimo die zich niet kon beheersen in een fair duel. Hij trapte na en kreeg de terechte rode kaart, als was men het daar op de bank van Fortissimo (onterecht) niet mee eens. Echteld kon met een 0-1 voorsprong aan de thee.

Na rust, scheen de zon nog volop, ging Echteld op jacht naar de 0-2 om de wedstrijd te beslissen, het duurde echter nog zo’n 20 minuten voordat Jamal Aamri uit de rebound van een geblokt schot van Aslam Benbouker afdrukte voor de 0-2.
Na een uur spelen werd Khalid L’Bouny vervangen door Patrick van Blijderveen en kort daarna kwam Samir Benmoussa erin voor Patrick Hovestad.
Fortissimo probeerde het nog wel maar kwam niet meer tot grote kansen, Echteld controleerde en verzuimde om het beter uit te spelen en de 0-3 te maken.
Al met al een goed resultaat in een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. Volgende week mag Echteld op bezoek bij DSVA, ook deze wedstrijd staat in het teken van het spelen om de bovenste plaatsen.

 

Tekst: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.