Echteld speelt terecht gelijk tegen vv Veenendaal

Na de afgelasting vorige week, waren de weergoden het voetbal nu wel positief gestemd. De wedstrijd tegen V.V. Veenendaal kon dan ook doorgang vinden. Het veld lag er weer uitstekend bij dankzij de inspanningen van onze trouwe vrijwilligers, het veld werd desalniettemin zwaarder naarmate de wedstrijd vorderde.

De eerste helft hij bood de supporters weinig spektakel, enkele pogingen van afstand voor beide teams bracht de keepers niet in gevaar, grote kansen werden niet gecreëerd. Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond verbaasde dan ook niemand.

Na de rust werd er door beide teams voor de punten gestreden, zowel Echteld als Veenendaal wilde geen genoegen nemen met een gelijkspel. Beide teams kregen steeds meer mogelijkheden, er werd meer ruimte weggegeven aan beide zijden.

Het was Veenendaal dat de score opende uit een afstandsschot door aanvoerder Jeroen Veens, de bal leek bij het loslaten van het leer houdbaar, echter werd deze bij een poging tot het blokken van de bal dusdanig van richting veranderd, waardoor de bal onhoudbaar in de verre hoek terecht kwam.

Echteld leek even aangeslagen, maar pakte vrij snel het ritme weer op. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Dennis de Koning op aangeven van Jamal Aamri. De aanvoerder van Echteld scoort niet vaak, maar als hij dan scoort dan zijn ze werkelijk prachtig. Of het aan de nieuwe schoenen lag, is nog een raadsel, al speelt ’s werelds grootste voetballer Lionel Messi er ook wekelijks op.

Na de 1-1 wilde Echteld meer, het gaf hierdoor echter te veel ruimte weg. Veenendaal kon hier niet veel later van profiteren door een zeer scherp uitgevoerde counter binnen te schieten. Nadat de rechtsbuiten de diepte in werd gestuurd, kon hij goed breed leggen op de meegelopen Jeroen Veens, 1-2.

Echteld liet het er echter niet bij zitten en bleef aandringen, zo kopte Rowdy van Maren van dichtbij al hard op de lat. Nadat de rechtsback van Veenendaal zijn tweede en terechte gele kaart kreeg van de uitstekend leidende scheidsrechter. De speler in kwestie was daarvoor al even gespaard. Ook de trainer van Veenendaal werd terecht weggestuurd, deze iets te enthousiaste man leeft erg intens met zijn ploeg mee, maar wist met enige regelmaat de grens op te zoeken en daar uiteindelijk overheen te gaan.

De strak aangesneden vrije bal van Patrick Hovestad werd op waarde geschat door Ruben Rensen, hij wist de bal snoeihard de kruising in te knikken, 2-2.

Het slot van de wedstrijd leverde geen winnaar meer op, de matige eerste helft werd goed gemaakt in de tweede. 2-2 was gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

A.s. zaterdag speelt Echteld thuis tegen GVC uit Wageningen, gezien de matige nachtvorst zal het tot het laatste moment afwachten zijn of deze wedstrijd gespeeld kan worden.

 

Door: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.