Speler/trainer Ahmet Kiliç is ook komend seizoen alleen nog als trainer gebonden aan FC jeugd

Speler/trainer Ahmet Kiliç is eruit. Komend seizoen 2017/2018 zal hij FC Jeugd alleen nog maar bijstaan als trainer.

,,Ik denk dat ik voor FC Jeugd daarin het meest kan betekenen. Natuurlijk speel ik zelf nog graag een potje voetbal. Maar de combinatie speler/trainer bij FC Jeugd is veel omvattend. Daardoor wordt niet altijd het optimale rendement bereikt”, aldus Ahmet Kiliç.

Kiliç die voor een mooie senioren voetbalcarrière tekende, bij onder meer Jong Vitesse, AGOVV Apeldoorn, Yeni Kirsehirspor (Turkije), De Treffers, Bennekom en FC Jeugd, hoopt dat er een leuke zaterdagvereniging belangstelling heeft.

,,Als de juiste club voorbij kom wil ik mijn actieve carrière graag nog even verlengen. Maar het trainerschap bij FC Jeugd geeft mij ook veel voldoening. Ik ga mijn vierde jaar in als hoofdtrainer. De eerste drie jaar had ik nog niet de juiste papieren. Maar met assistentie van Mo Hamdaoui, Melis Versteeg en Mustafa ?zturk, die wel trainersdiploma hadden, was dat geen probleem”, gaat 32-jarige verder.

Onlangs slaagde Ahmet Kiliç voor het UEFA C diploma met goede cijfers. De theorie werd met een negen afgesloten. De praktijk met een mooie acht.

,,In mei hoop ik mijn UEFA B te halen. Daarmee mag je tot en met de tweede klasse trainen. Dus we kunnen als FC Jeugd weer even vooruit”, grapt hij.

Maar de ondertoon is duidelijk. FC Jeugd wil de komende jaren stappen maken. En hoopt van de spelers/trainers ervaring van Ahmet Kiliç te profiteren.

MEEDOEN,,Schrijf FC Jeugd nooit af. De eerste competitiehelft is voor buitenstaanders misschien wat minder verlopen dan verwacht. Maar zelf ben ik al met al niet ontevreden. Daarnaast is het voetbal in het Westen waarin FC Jeugd nu is ingedeeld gewoon iets beter dan in het Oosten. De zevende plaats die nu wordt ingenomen is zeker voor verbetering vatbaar. Deze maand wordt met een gretige groep toegewerkt naar het eerste competitieduel op zondag 29 januari. Koploper VVZA wacht ijs en weder dienende in Amersfoort. Willen we nog een rol van betekenis spelen is winst geboden. ”

Kiliç gaat ook aan de slag met de selectie voor het nieuwe seizoen. ,,Elk seizoen is het weer een uitdaging de groep naar je hand te zetten. Natuurlijk proberen we door te selecteren. Maar belangrijk is dat nieuwe spelers passen in het beleid en de cultuur van de club. Dat zij daarnaast een meerwaarde moeten zijn ten opzichte van spelers die we nu al hebben lijkt me logisch”, besluit hij.

BLIJ ,,We zijn na enkele goede evaluatiegesprekken met Ahmet snel tot de conclusie gekomen dat de koers die we drie jaar geleden hebben ingezet nog steeds de juiste is. Alhoewel je altijd kritisch blijft kijken naar de verbeterpunten in het proces. Zo nodig schaaf je daaraan om een zo hoog mogelijk rendement te halen”, geeft technisch manager Melis Versteeg namens FC Jeugd aan.

Ook benadrukt Versteeg dat Ahmet Kiliç daarin een grote rol speelt. ,,We zijn blij dat hij doorgaat, zeker omdat er interesse was van zondagclubs in de derde divisie voor zijn voetbalkwaliteiten. We gaan de komende weken met de overige stafleden om de tafel zitten, zodat we ook daarin vlot duidelijkheid kunnen creëren. En ook het aantrekken van een verzorger heeft prioriteit. Belangstelling is welkom”, besluit Versteeg.

 

Bron: FC Jeugd

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.