Zege VV Echteld op Kesteren in de laatste derby voor het winterstop

Na Uchta (uit), Lienden (uit) was het tijd voor de derde derby van dit seizoen, Echteld ontving de ploeg van Jan de Zoete uit Kesteren. Op deze druilerige zaterdag, stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Eindstand 3-1.

Echteld dat na 3 nederlagen en een gelijkspel vorige week bij Candia ’66 moest winnen om de aansluiting met de top te behouden. Echteld begon slordig aan de wedstrijd en was zoekende om de organisatie op orde te krijgen. Achterin vormde wederom keeper Wesley de Koning en spits Ruben Rensen het centrum. Arjan Verkuijl stond wederom op doel. De enige wijziging in de beginopstelling was de rechtsbuiten positie, Samir Ben Moussa speelde in plaats van Aslam Benbouker. Na een minuut of tien kreeg Echteld meer grip op het spel en stond het goed. Kesteren wist dan ook niet gevaarlijk te worden via uitgespeelde kansen, met schoten uit de tweede lijn leverde weinig problemen op.

Na circa 15 minuten, liep Dennis de Koning de diepte in, hij werd met een prachtige lange bal van Jamal Aamri bediend. De Koning legde de bal af op de aangesloten Samir Ben Moussa die met een mooie wreeftrap afdrukte, 1-0. Echteld had de wedstrijd in handen en kwam op 2-0 door een prachtige solo van Jamal Aamri en een even zo mooi schot in diagonaal in de lange hoek. Na de 2-0 speelde Echteld af en toe onnodig onrustig, waardoor Kesteren weer wat beter in de wedstrijd kwam. Het gevaar moest vaak komen van Yannick Roodbeen. Met een 2-0 voorsprong kon Echteld aan de thee.

Na de rust liet Echteld Kesteren het spel maken en wachtte Echteld geduldig af om toe te slaan in de omschakeling, het kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Het was echter Kesteren dat met een van richting veranderd schot, wat naast leek te gaan, voor de aansluitingstreffer zorgde. Hierdoor werd het onnodig spannend, echter moest Arjan Verkuijl alleen optreden tegen veelal ongevaarlijke pogingen uit de tweede lijn.

Veel strijd werd er wel gevoerd op het prima bespeelbare veld, waardoor het niveau niet hoogstaand was maar de inzet van beide ploegen veel goed maakte. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd dan toch beslist, het was Jamal Aamri die wederom kon afdrukken na goed afleggen van de inmiddels sterk ingevallen Aslam Benbouker.

De uitslagen in de 4e klasse H waren zeker niet ongunstig voor Echteld, waardoor het de achterstand wist te verkleinen tot 4 punten. Zo kon het na een mindere periode toch met een redelijk goed gevoel de winterstop in.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.