Zaterdag Edese derby in spannende 4e klasse H

Morgenmiddag staat de Edese derby tussen Ede/Vicortia en Fortissimo in de sterk bezette 4e klasse H op het programma. Beide ploegen delen Sportpark Hoekelumse Eng en komen elkaar nu voor het eerst op zaterdag tegen.

Fortissimo stapte deze zomer over van het zondagvoetbal naar de zaterdag en staat na negen wedstrijden met 19 punten op de vijfde positie met slechts drie punten achterstand op koploper Candia’66.  Ede/Victoria kende enkele rumoerige weken en stelde onlangs Erdinç Baris Kadioglu aan als de nieuwe trainer. Ede/Victoria verloor de laatste twee duels ruim en is terug gevallen naar de negende positie.

De 4e klasse H van District West is dit jaar een mooie verzameling van clubs uit de provincie Utrecht en Gelderland. Door diverse oorzaken is de competitie bovengemiddeld sterk voor een vierde klasse: Echteld, Fortissimo en Uchta maakten de switch van zondag naar zaterdag, Lienden begon weer met een zaterdagteam en VVA Achterberg is de opvolger van VVA’71.

Naast de nieuwkomers bestaat de 4e klasse H uit een aantal sterke vierdeklassers: Veenendaal degradeerde vorig seizoen maar nipt uit de derde klasse en Candia’66 eindigde de afgelopen twee seizoenen steeds als tweede. Bovendien strijden Kesteren en Wageningen vaak aan de bovenkant van de vierde klasse. Grootste verrassing dit seizoen is echter DVSA. De ploeg uit Amerongen eindigde vorig seizoen als voorlaatste in de kelderklasse, maar speelt nu met twaalf nieuwe spelers en trainer Jan van Dalem om de koppositie.

Na negen speelrondes is het verschil in de kop van de ranglijst minimaal. Nummer zes Lienden staat slechts vier punten achter de koplopers Candia’66 en DVSA en ook Veenendaal en De Musketiers kunnen na een sterke serie weer aansluiten aan de kop van de ranglijst. Eerste periodewinnaar Echteld verloor vorige week de koppositie door een 2-1 nederlaag bij Lienden en staat nu één punt achter het leidende duo en één punt voor VVA Achterberg op plek drie. Grootste slachtoffers van de sterke competitie zijn GVC, Uchta en Oranje-Wit. Dit trio heeft bij elkaar twee punten, dankzij de 3-3 remise tussen GVC en Uchta van vorige week donderdagavond.

Zaterdag staan behalve de Edese derby nog twee bijzonder interessante wedstrijden op het programma: Candia’66- VVA Achterberg en DVSA- Lienden.

Stand 4e klasse H:
1. Candia’66 9.22 (+23)
2. DVSA 9.22 (+14)
3. Echteld 9.21 (+18)
4. VVA Achterberg 9.20 (+8)
5. Fortissimo 9.19 (+13)
6.Lienden 9.18 (+4)
7. Veenendaal 9.16 (+10)
8. Musketiers 9.15 (+2)
9. Ede/Victoria 9.13 (-10)
10. Kesteren 9.7 (-6)
11. Wageningen 9.5 (-11)
12. GVC 9.1 (-16)
13. Uchta 9.1 (-21)
14. Oranje-Wit 9.0 (-28)

Door: Peter de Kinder

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.