OVC’85 verliest in directe titelstrijd uit bij MASV

ARNHEM – Op bezoek bij MASV heeft koploper OVC ’85 voor de 2e keer een nederlaag geleden.  Op het drukbezochte sportpark Malburgen-West speelde de 2 titelkandidaten onder de rook van het Gelredome een leuke open wedstrijd.
MASV begon erg goed onder aanvoering van
Michael Jaliens & Angelo Siep, het Oosterbeekse centrale duo Luit Ernst & Stijn van Driesschen had de eerste 20 minuten de handen vol aan de aanvallers. Maar ondanks het overwicht was MASV niet zuiver in de eindpass en afronding. Waardoor na een klein half uur spelen de ploeg van Wim Kamphuis meer lef begon te tonen en dat gelijk resulteerde in gevaar voor de MASV goal. MASV-goalie Dylan Beatse kon een schot van OVC’85 spits Terence Mesaki niet klemmen waarna de goed doorgelopen Paul Bouwman 1 op 1 kon binnen schieten maar de MASV-goalie herstelde knap. Even later was het tegen de verhouding toch raak voor OVC’85. Terence Mesaki lanceerde Paul Bouwman met een mooie steekpass die goed overzicht behield en aanvoerder Joost Jansen instaat stelde om voor leeg goal in te tikken.

Met nog 7minuten te spelen dacht OVC’85 te gaan rusten met een 0-1 voorsprong maar in de 39e minuut sloeg MASV alsnog toe. Een vrije trap van verdediger Dave van der Kolk werd door OVC-goalie Glenn Moller twijfelend losgelaten waarna Jaimy Vahlkamp van dichtbij de ruststand kon binnentikken 1 – 1.

In de 2e helft was het wederom MASV dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning, met een uitgelezen kans voor Angelo Siep maar de MASV-aanvaller was te twijfelachtig voor de goal. Na wissels aan beide kanten werd het spel steeds rommeliger en bleef er voor de neutrale toeschouwer weinig vermaak over. Maar een kleine 20minuten voor tijd was het toch MASV dat toesloeg. Uit een vrije trap van Jaimy Vahlkamp was het invaller Joshua Cortes die bij de 2e paal gemakkelijk kon binnen knikken, waar de OVC-goalie er wederom niet goed uitzag.

De laatste 15 minuten was het alleen nog maar tegenhouden voor de ploeg van Marcel Gerrist, nadat OVC’85 een ‘alles of niet’ offensief begon maar op een grote kans voor aanvoerder Joost Jansen na kon OVC’85 geen potten breken. Waardoor de ‘strijd der Koplopers’ vooralsnog door MASV gewonnen is, OVC’85 na 9 speelrondes eindelijk koploper af is en MASV nu aan kop gaat met 19 punten en een wedstrijd minder als OVC’85 en RKSV Driel.

Door: Herman Punte

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.