Vanavond al twee bekerduels in eerste ronde KNVB districtsbeker

Ondanks de zware concurrentie van Champions League krakers als Bayern München- PSV en Barcelona- Manchester City kan de regionale voetballiefhebber vanavond ook kiezen voor een plekje langs de lijn. In Angeren en Wijchen wordt vanavond afgetrapt in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB districtsbeker. De rest van de wedstrijden in de eerste ronde wordt verdeeld over de donderdagavond (9 wedstrijden), zaterdag (4 duels) en zondag (11 bekerwedstrijden).

Op Sportpark De Vijzel in Doornenburg staat vanavond het duel tussen Angeren en Nijmegen op het programma. Aangezien Angeren in de 4e klasse F zondag thuis een inhaalwedstrijd tegen Eendracht Arnhem speelt en het eigen sportpark geen verlichting heeft, moet Angeren vanavond uitwijken naar Doornenburg. In de competitie kent de ploeg van trainer Michiel Huberts een moeizame competitiestart met slechts drie punten na vijf duels, al verloor Amgeren steeds met minimaal verschil. Opponent Nijmegen speelt zondag het restant van de wegens een ongeval gestaakte thuiswedstrijd tegen concurrent Victoria’25 (1-1). In de 4e klasse E staat het zondagteam van Nijmegen netjes in de bovenste regionen met dertien punten uit zes duels. Op basis van de klassering zijn de gasten uit Nijmegen vanavond licht favoriet in Doornenburg, al zal veel afhangen van het belang dat beide trainers aan de bekerwedstrijd zullen geven.

Om 20.15 uur wordt in Wijchen afgetrapt voor het bekerduel tussen hoofdklasser Woezik en zaterdag derdeklasser Veluwezoom. Hoewel het Velpse Veluwezoom een kwalitatief uitstekende selectie voor de derde klasse heeft, is Woezik de grote favoriet voor een plek in de volgende bekerronde en wellicht wel voor het winnen van de districtsbeker. De ploeg uit Woezik won zaterdag in Amsterdam de topper van JOS/Watergraafsmeer en is daarmee koploper van de Zondag Hoofdklasse A en kandidaat voor een derde kampioensschap op rij wat de ploeg van trainer Ton Kosterman in de derde divisie zou brengen. Veluwezoom herstelde zich zaterdag met een 4-1 overwinning op Zelos van de dikke nederlaag tegen AVW’66 (6-2) van een week eerder in de 3e klasse A. De ploeg van trainer Jhon van Beukering staat vooral dankzij een productie van 26 treffers in zes wedstrijden op de tweede plek in de competitie. Vanavond een mooi affiche tussen de zeer sterke defensie van Woezik en de makkelijk scorende aanvallers van Veluwezoom.

 

Door: Peter de Kinder

Meer nieuws over de districtsbeker lees je hier