AZ 2000 verspeelt voorsprong in de topper tegen SCH (za)

Nijmegen – Na zeven wedstrijden is er een brede kopgroep in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal in tact gebleven. Achter de verrassende koploper AZ 2000- Elderveld staan vijf ploegen op korte afstand. Zaterdag troffen in Nijmegen de twee hoogst genoteerde ploegen elkaar: SCH ontving AZ 2000. De winnaar van deze topper had een riant vooruitzicht op de eerste periodetitel. Echter AZ2000 dat met 0-2 voor stond verpeelde zo drie punten door verdedigende fouten. Trainer Patrick Baltus was na de wedstrijd niet uiteraard blij met deze uitslag: ” Dit mag nooit gebeuren, Je staat 2-0 voor dan moet je de wedstrijd uitspelen. Je taken volbrengen en dat zat er bij ons niet in. De spelers lieten hun mannetje lopen, gemakzucht sloop erin, dan krijg je dit. Totaal onverdiend dit gelijkspel. ”

Het ontbreken van een duidelijke titelfavoriet maakt de 4e klasse A tot een ongekend spannende competitie. Letterlijk iedereen kan van iedereen winnen.  Na zeven speeldagen staat het Arnhemse AZ 2000 met 14 punten bovenaan samen met DVV dat SV Nijmegen pak slaag gaf met vijf treffers. Op 1 punt gevolgd door SCH en op 2 punten door VCA. In het rechterrijtje treffen we ondermeer DVOV, Dodewaard, Krayenhoff en Excelsior Zetten, ploegen waar in de loop van het seizoen ook nog wel wat van verwacht mag worden.

Over twee weken wacht AZ 2000 wederom een topper. DVV uit Duiven gaat op bezoek in Arnhem Zuid.

©Door onze verslaggever

KLIK HIER VOOR HET ALBUM