Aantrekkelijk regioderby Groesbeekse Boys – SC Millingen kent geen winnaar

Groesbeek – Aan de voet van de Duitse heuvelen namen de geel-zwarten resoluut het initiatief en waren veel in balbezit. Millingen werd er niet koud of warm van en keek de kat uit de boom.  Topscorer Dave Kleijnen ontbrak bij de thuisclub en bij Millingen aanvoerder Daan Arnts.

Ook Menno Houkes was niet fit. De bezoekers gingen met deze tegenslag beter om dan de Boys.

Trainer De Winkel had een perfecte tactiek uitgestippeld: Tim van den Hurk en Rik Vermeulen hielden de boel achterin met behulp van de secondanten Van der Hoeven en de Wijse eenvoudig dicht. Kansen kregen de Boys daardoor nauwelijks. De eerste bal namens Millingen op het doel van de Groesbekers leverde meteen de 0-1 op. Wouter de Wijse blokkeerde een uitbraak waardoor de bal bij Maarten Smits terecht kwam. Deze haalde vanaf de rand van de 16 uit waarna het leder met behulp van Boys keeper Hoogenbosch in het net terecht kwam. Een kwartier later werd de stand gelijk. Uit een afgeslagen corner nam Leroy Kersten de bal op de slof en gaf Millingen keeper Sanders geen kans: 1-1, dat werd ok de ruststand.

Hoe hoger de volle maan boven het Reichswald uitkwam hoe beter Millingen ging voetballen. De kans op een doelpunt van de gasten was groter dan op een Groesbeekse treffer. Twan Arnts kwam op toeren maar wist het vijandelijke doel niet te vinden en toen de bal wel de juiste kant opging, wist Boys keeper Hoogenbosch de inzet van Arnts onschadelijk te maken. De rebound kwam voor de voeten van Joey Wijnhoven terecht maar die liet zijn raket richting Kartenspielerweg vertrekken. Ook Leroy Kersten namens de thuisclub schoot uit kansrijke positie over terwijl in blessuretijd Jeroen Sanders tot twee keer toe zijn doel schoon wist te houden.

Een knappe prestatie van de blauw-zwarten die bij eerdere bezoeken aan Breedeweg altijd de punten ter plaatse lieten. Het team speelde allen met een volledige inzet en dat werd met deze remise uitbetaald. De Millingse supporters vertrokken dan ook vol trots weer richting Rijndorp. Als het elftal dit iedere week op kan brengen, kan het nog een mooi vervolg van het seizoen worden.

Opstelling SC MILLINGEN: Jeroen Sanders, Robin van der Hoeven, Tim van den Hurk, Rik Vermeulen, Wouter de Wijse (aanvoerder), Joris Weeren, Joey Wijnhoven (Niels Wingels), Sam van der Velden, Maarten Smits, Dirk Spann en Twan Arnts.

Opstelling GROESBEEKSE BOYS: Jeffrey Hoogenbosch, Teun de Jong, Rens Hubers, Rick Hubers, Gijs Rikken (aanvoerder),  Luuk Eikholt, Leroy Kersten, Sander Bisseling, Tom Jochoms (Sil Eikholt), Bram de Bruin en Ronnie van Rens.
Door: Hein van de Wal

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.