Fouten SCH (zo) afgestraft door Groesbeekse Boys (5-0)

SCH leed een geflatteerde nederlaag in Groesbeek. Groesbeekse Boys was effectiever in het benutten van de kansen en die werden er heel wat weg gegeven door SCH. Persoonlijke fouten en niet scherp genoeg waren de ingrediënten voor de kansen. Groesbeekse Boys  wist daar wel raad mee en voor de rust werden er al vier binnengeschoten. Van overheersing of weggespeeld worden was geen sprake. SCH had na de  2-0 geruime tijd het initiatief, maar vergat het overwicht in doelpunten uit te drukken. Niet dat er zoveel vrije doelkansen kwamen, maar de voorkomende kansen hadden wel benut moeten worden. Dat is wel het euvel en speelt al wat langer.

Het begin van de wedstrijd was aftasten en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Rond de 10e minuut ‘vergat’ de ass. scheidsrechter van Groesbeekse Boys te vlaggen voor een ingooi voor SCH. De doorlopende aanval werd door SCH onderschept en direct daarna ‘vergat’ de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding van een Groesbeekse Boys speler die, in een poging de bal te veroveren, een duidelijke overtreding maakte op Jozef Hakizimana. Dat zou consequenties hebben voor SCH. De speler kon en mocht ongehinderd doorgaan en scoorde alleen voor Jaap Ojik.

Een paar minuten later leed een SCH-speler simpel balverlies en een Groesbeekse Boys spits mocht aanleggen vanaf zeker 22 meter. Jaap reageerde te laat en het zwakke schot verdween in de rechterbenedenhoek  2-0. Toch werd SCH niet overrompeld in deze fase, maar enkele dwalingen en onnodig balverlies waren de oorzaak van de achterstand. SCH pakte het na de nederlaag toch weer aardig op en trok onvervaard ten val en dat resulteerde in enkele zeer gevaarlijke aanvallen. SCH aanvaller Robbert van Seijen werd grof neergeschopt toen hij langs de centrale man van Groesbeekse Boys glipte. De gele kaart was meer dan terecht. Dat gebeurde net over de middellijn, maar iets verderop zou een dergelijke overtreding ongetwijfeld rood geweest zijn. Idi Duraku van SCH zette weer eens een actie op links in en ipv van terug te leggen, schoot hij in een zwakke poging recht in de handen van Groesbeekse Boys keeper. In de 40e minuut werd Robbert alleen voor Groesbeekse Boys keeper gezet maar zijn gehaaste schot vloog hoog over. Twee persoonlijke fouten van SCH verdedigers in de laatste minuten voor de rust betekenden twee doelpunten. Daarmee werd het 4-0 voor de rust en was het een gelopen wedstrijd.

Na de rust streed SCH onvermoeid voor een beter resultaat in deze sportieve ontmoeting. Echter onderling gekrakeel, te weinig teamspirit en te weinig kwaliteit in alle linies waren belangrijke zaken, die tot deze nederlaag hebben geleid. Het ontbrak niet aan strijdlust en inzet, maar met enkele zwakke individuele acties en het ontbreken van enig overleg, waren de SCH aanvallen tot mislukken gedoemd. Groesbeekse Boys kreeg nog wel enkele kansen en een daarvan werd in de 85e minuut benut en dat betekende ook de eindstand van 5-0.

 

SCH: Jaap Ojik, keeper; Erve Matete; Gino Berhitu; Josef Hakizimana; Mark vd Boogaard; Mustafa Demirel,(40e Hakim el Hatri); Idi Duraku; Atilla Ercan, aanv; Sagall Hertog;Aladin Belil,(65e  Mustafa Gungor); Robbert v Seijen,(70e Samet Ozer).
Door: Wil Oteman/ SCH

Meer uit deze klasse hier