Beker: ZVV Ede na zege op ZVV Wijchen door naar volgende ronde (VIDEO)

EDE – De mannen van ZVV Ede zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. In de 1e ronde van het bekertoernooi liet de ploeg uit Ede zien helemaal klaar te zijn voor de hoofdklasse. In Sporthal de Reehorst werd ZVV Wijchen met 6-3 verslagen.

 

Na een wat rommelige beginfase waren het de bezoekers uit Wijchen die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Pas na een kwartier spelen kon ZVV Ede dit weer recht zetten. Joost van Dam profiteerde optimaal van een slippertje van de uitploeg. Beide ploegen wisten de overige kansen voor rust niet te verzilveren.

In de tweede helft schoot Gudo van Dronkelaar zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Na een gele kaart voor een speler van ZVV Wijchen wisten de Edenaren de overtal situatie goed uit te spelen. Niet lang daarna kwam ZVV Wijchen weer langszij. Een op het eerste oog niet veelbelovende aanval vond de verste hoek achter doelman Robbin Koenders als eindstation. Vervolgens wisten de Edenaren opnieuw te profiteren van een man-meersituatie. Ditmaal was Aziz Ballouk de schutter vanuit de tweede lijn.

 

Na een uiterst opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter mochten de bezoekers vanaf de penaltystip de stand weer gelijk trekken; 3-3. ZVV Ede nam sportieve revanche door in de laatste zeven minuten gas bij te geven. Dat resulteerde in doelpunten van Rob van Eem, Aziz Ballouk en Kamal Bendadi. ZVV Wijchen probeerde in de slotfase nog iets te forceren met een meevoetballende keeper, maar moest genoegen nemen met een kort bekeravontuur.

 

Gudo van Dronkelaar keek na de wedstrijd met vertrouwen uit naar de start van de competitie: “We hebben goed getraind en een goede voorbereiding achter de rug. De nieuwe spelers zijn ingepast, ik het alle vertrouwen in het seizoen in de hoofdklasse.”

Volgende week wacht ZVV Ede het debuut in de hoofdklasse. De ploeg van Paul Prins gaat dan op bezoek bij ZVV Dynamo Lelystad.

VIDEO: ZVV EDE
KLIK HIER VOOR MEER FUTSAL