FC Zutphen (zat.) klopt Helios in 2e bekerduel met 2-1

FC Zutphen heeft afgelopen dinsdagavond enigszins revanche genomen op de 1-0 nederlaag tegen DZC uit Doetinchem in het eerste bekerduel. Er werd thuis met 2-1 gewonnen van Helios uit Deventer. In de 28e minuut viel de op dat moment verdiende 1-0 via een inzet van Melvin Everts die in de kruising terecht kwam.

Twee minuten later was het echter al weer gelijk nadat de verdediging van FC Zutphen niet stond op te letten.

Na de rust verliep de wedstrijd tot 15 minuten voor tijd gelijk opgaand. FC Zutphen bleek echter op het eind over iets meer inhoud te beschikken. Het waren de beide beste spelers bij FC Zutphen, die voor de overwinning zorgden. Spits Thomas Nijkamp schoot na een mooie solo waarin hij 3 man passeerde op de paal, waarna middenvelder Daniel Opoku de terugspringende bal alsnog in het doel werkte. Er waren verder nog goede mogelijkheden via Niek Bakkerweerd en Aldo Joaquim die met wat meer geluk hadden kunnen scoren.

FC Zutphen speelt aanstaande zaterdag het 3e bekerduel thuis tegen Vorden om 17.00 uur.

Opstelling FC Zutphen: Lars Rotman, Niek Bakkerweerd ( 70. Pim Harberts), Sebastian van Laar, Huib Achterkamp, Radjindher Banwari, Floris Egberts ( 46. Geert Bijl), Mark Bloemendaal ( 60. Thomas Theloesen), Daniel Opoku, Aldo Joaquim, Thomas Nijkamp, Melvin Everts.

Door: Gerjan Nijland

Meer bekerwedstrijden vindt je hier